Facebook

Pohod za zdravje

od 10.04.2011

Ilirska Bistrica - Prem

Ob svetovnem dnevu zdravja – 7. aprilu potekajo obsežne akcije v podporo varovanju zdravja, tako na državnih kot tudi na lokalnih ravneh. Pred desetimi leti smo bili v Ilirski Bistrici v veliki zadregi kaj naj organiziramo. Podeželsko področje in skromna finančna sredstva nam nikakor niso dopuščala pripraviti velike akcije kot jo npr. lahko izvedejo v večjih krajih .Zato smo se takratni organizatorji: Območno združenje Rdečega križa, Zdravstveni dom in Športna zveza  odločili, da v Ilirski Bistrici organiziramo Pohod za zdravje! Čudovito vreme, nepričakovano velika udeležba pohodnikov in njihovo zadovoljstvo na krožni poti iz Ilirske Bistrice do Novakovega mlina nas je zavezala,da pohod ponovimo vsako leto ob svetovnem dnevu zdravja.

V naslednjih letih so se nam pridružili še Društvo diabetikov in invalidov ter  Društvo Kettejeva pot, s pomočjo katerega smo pohodno pot razširili do Prema. Sedanja trasa pohoda poteka po poteh, ki jih je vsakodnevno prehodil  pesnik Dragotin Kette. Društvo Kettejeva pot je veliko pripomoglo tudi k promociji pohoda, saj se vsako leto pohoda udeležujejo tudi pohodniki izven občinskih meja. Vsa leta pa je z nami tudi Zavarovalnica Adriatic Slovenica, ki udeležence pohoda nezgodno zavaruje. Da ne pozabimo da je to pohod v podporo skrbi za zdravje, na vseh pohodih merimo udeležencem krvni tlak, krvni sladkor, poskrbimo tudi za zdravo malico, z druženjem in zabavo pa tudi za duševno zdravje.

Letošnji 10. Pohod bo v nedeljo, 10. aprila. Zbrali se bomo med 8.30. in 9. uro pred Osnovno šolo Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, od koder bo ob 9. uri odhod do Trnovega, Zarečja in Novakovega mlina, na Prem in nazaj (krožna pot je dolga okrog 18 km – možne so tudi krajše variante).

Štartnina znaša 3 evre in bo namenjena za toplo malico. Udeležencem pohoda priporočamo primerno obleko in obutev .V primeru zelo slabega vremena pohod odpade! Udeleženci se pohoda udeležijo na lastno odgovornost!

Dodatne informacije lahko dobite na naslednjih kontaktih:  Andreja Rebec (040 715 880, email: andreja.rebec@zdib.si), Jožica Vidmar (05 7110790), Jože Kalčič (05 714 58 10), Jožica Žibert (05 714 10 95), Vojko Čeligoj (031 601 522).

ar©tur