Facebook

Letni koncert Ženskega pevskega zbora Prem

od 15.05.2011

Ilirska Bistrica - dvorana Doma starejših občanov

vabilo koncert 2011 zunaj (2).jpg

 

Začetki petja v Ženskem pevskem zboru Prem segajo v leto 1998 in v okvir delovanja kulturnega društva Prem. V zboru so prepevale ženske in dekleta s Prema in okolice. Kasneje so se jim pridružile ženske iz Bistriške doline in okoliških krajev vse tja do Pivke. Leta 2007 je šel zbor svojo pot kot samostojno društvo.

Naš zaščitni znak je vesel nasmeh in veliko smeha ter ptička, ki predstavlja ljubezen do petja, vedrino in polet.

Rade nastopamo na raznih prireditvah, proslavah in svečanostih doma in čez mejo, nastopamo na revijah pevskih zborov v občini ter se vsako leto udeležimo pevske revije Primorska poje, imamo samostojne koncerte, vesele smo nastopov na božičnih koncertih in predstavitvah literarnih del.

Pojemo različne priredbe ljudskih in umetnih pesmi, preizkušamo se v petju renesančnih pesmi, pa tudi v petju popevk.

 

Konec prejšnjega stoletja je v Veprincu, malem mestu na pobočju nad Opatijo, nastal „Mirakul“.

Ime Mirakul (čudež) se je pojavilo kar samo od sebe, saj je res ude., da so vsi lani klape iz Veprinca.Nato so zelo ponosni. Kot takrat, tudi danes, klapa deluje v okviru kulturnega društva „Leprinac“. V teh desetih letih se z velikim veseljem odzovejo na povabila prijateljev, srečanja klap, pa tudi na poroke in festivale po Hrvaški. Njihov repertoar zajema dalmatinske, istrske, cerkvene in zabavne pesmi ter pesmi iz domačega kraja.

ar©tur