Facebook

DO ZDRAVJA S SKUPNIMI MOČMI

od 26.10.2019

Ilirska Bistrica - Dom na Vidmu

 

Do zdravja s skupnimi močmi

DO ZDRAVJA S SKUPNIMI MOČMI

ZD Ilirska Bistrica in VGC Točka moči Dom na Vidmu Ilirska Bistrica vas v mesecu oktobru vabita, da nas obiščete v Domu na Vidmu. V soboto, 26. 10. 2019, vam bomo med 8. in 13. uro skozi različne predstavitve in delavnice prikazali delo služb v zdravstvenem domu in dejavnosti VGC-ja.

Lahko se boste udeležili meritev krvnega sladkorja, krvnega tlaka, gleženjskega indeksa, spirometrije … Ker je zdrava ustna votlina z zdravimi zobmi ogledalo splošnega zdravja, bomo izvedli demonstracijo tehnike pravilnega čiščenja zob in uporabo zobnih pripomočkov za ustno higieno.

S pomočjo modela dojk vam bomo prikazali postopek pravilnega samopregledovanja dojk in vas seznalili s presejalnimi programi Svit, Dora in Zora, vzporedno pa bomo tudi izvajali      6-minutni test hoje, s katerim boste lahko preverili svojo telesno zmogljivost.

Letošnja atrakcija je napihljiv model debelega črevesa, velike, tridimenzionalne anatomske sheme (6 x 4 m). Model omogoča interaktivno interpretacijo delovanja debelega črevesa in bolezenskih sprememb v njem.

Istočasno boste imeli možnost ogleda reševalnega vozila, ki ga je ZD Ilirska Bistrica pridobil v lanskem letu. Predstavljeni bodo temeljni postopki oživljanja, ki jih boste vsi zainteresirani lahko tudi individualno izvedli.

Ker je zajtrk naš najpomembnejši obrok, vam bomo na dogodku ponudili domači kruh. Vse potrebne sestavine bodo prispevali pridelovalci iz lokalnega okolja, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše.

Vsi vljudno vabljeni, da se nam v soboto, 26. oktobra, med 8. in 13. uro pridružite v Domu na Vidmu.

ar©tur