Facebook

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA »Pozorni pogledi« avtorja Riharda Baše

od 01.08.2009 do 31.08.2009

Knežak - Gostilna Štirna

Ena izmed razstavljenih fotografij avtorja Riharda BašeTe dni je v gostilni Štirna v Knežaku na ogled fotografska razstava Pozorni pogledi avtorja Riharda Baše, člana bistriškega Foto kluba Sušec, ki se tokrat predstavlja z makro fotografijami večjega formata z motivi iz narave.


Rihard Baša, ki je po poklicu sicer kuhar, se s fotografijo ukvarja že 20 let in je tudi eden od pobudnikov ustanovitve Foto kluba Sušec. Najbolj ga privlači narava in vse, kar je povezano z njo, zato je tudi za to razstavo izbral posnetke z motivi iz narave. Razstavljenih je 14 fotografij večjega formata, v fotografski objektiv pa je tokrat ujel jutranje detajle. 


Kot je dejal Baša, fotograf gleda na svet drugače, vidi ga lepšega in bolj podrobno kot ostali. Tudi z naslovom pričujoče razstave je želel sporočiti, da moramo hoditi po svetu z odprtimi očmi. Presenečeni bomo namreč nad naravnim bogastvom, ki nas obkroža, pa se ga sploh ne zavedamo.


»Razstavljene fotografije so nastajale v mirnih, svežih jutrih, ki so moj najljubši čas dneva. Namenjam jo vsem, ki niso še nikoli opazili, kaj vse se skriva v kapljici rose,« je ob otvoritvi razstave dejal Baša, ki prisega na zgodnja poletna jutra, ko v osvežujoči rosi prisluhne prebujajoči se naravi. Razstava bo na ogled še do konca avgusta, za pokušino pa objavljamo eno izmed razstavljenih fotografij.

ar©tur