Facebook

Tekaška delavnica z Urbanom Praprotnikom, Tekaško društvo Bistrc

od 21.04.2018

Ilirska Bistrica - Ilirska Bistrica

49TD Bistrc_tekaška delavnica1 SLIKCE!!!

OBVESTILO

 

Tekaško društvo Bistrc organizira

v soboto, 21. 4. 2018, ob 10. uri tekaško delavnico z Urbanom Praprotnikom.

 

Delavnica traja 3 ure in je primerna tako za začetnike/-ice kot tudi za zelo izkušene tekače/-ice. Začetniki/-ice se naučijo čim bolj zdravega načina treniranja in kako postati pravi tekač/-ica. To je tisti/-a, ki zna v teku zelo uživati. Bolj izkušeni tekači/-ice pa na delavnici še dodatno izpilijo svoj slog teka za izboljšanje učinkovitosti teka in povečanje hitrosti.

 

Bistveni poudarki delavnice:

  • pomen teka,
  • pravilna tehnika teka (energijska učinkovitost teka, preprečevanje poškodb),
  • individualna video analiza teka,
  • svetovanje glede primerne tekaške obutve,
  • krepilne in raztezne vaje (preprečevanje poškodb, boljša učinkovitost teka).

 

Tekaška delavnica je sestavljena iz prepletanja teorije in prakse. Najprej v predavalnici razmislimo o pomenu teka, njegovih poteh in stranpoteh. Sledi tek, kjer se vsako/-ega udeleženko/-ca posname z visokofrekvenčno kamero, ki je zelo primerna za video analizo počasnih posnetkov. Razloži se osnovne zakonitosti delovanja telesa pri teku, in sicer kakšna je dobra tehnika teka, zakaj je takšna in kako jo lahko usvojimo. Na delavnici se preveri  primernost tekaške obutve in svetuje glede primernega tipa tekaške obutve za različne tipe stopalnih lokov. Za dobro tehniko teka in treniranja je koristno vedeti tudi, kakšno vlogo imajo posamezne mišice pri teku; kako jih krepiti in raztezati.

 

Cena delavnice je 25 evrov.

 

Informacije, prijave in plačila zbira Kovo na: gregor.kovacic@fhs.upr.si ali na 041 290 267 do petka, 13. aprila. Na dan delavnice prijave ne bodo možne.

 

Lep tekaški pozdrav!

 

ar©tur