Facebook

Bike Beer Festival 2018

od 19.05.2018 do 20.05.2018

Ilirska Bistrica - Ilirska Bistrica

Bike Beer Festival 2018 - Napovednik
V izjemno zadovoljstvo nam je, da vas lahko med 19. in 20. majem 2018, povabimo na Črne njive nad Ilirsko Bistrico, kjer bo potekal prvi Bike Beer Festival. V izjemni kulisi naravnoraznolike dežele pod Snežnikom bomo furali, uživali v odlični pivi in lokalni kulinariki, ter se dolgo v noč zabavali ob zvokih odlične glasbe.
Ilirska Bistrica je majhno mestece na jugu Slovenije, nastalo tik pod južnim obrobjem Snežniške planote. Tam kjer iz skrivnostnega kraškega podzemlja privre na dan številni kraški izvirki. Ti so nekoč poganjali številne mline in žage ter mestu dali tipično podobo mesta na vodi.
Medtem ko so se mlinska kolesa v večini ustavila, so so pod vznožjem Snežnika začela vrteti druga. Kolesarstvo velja za eno najperspektivnejših turističnih panog na svetu in kot eno glavnih vodil razvoja jo je prepoznala tudi lokalna skupnost. Odlične danosti – predvsem naravna raznolikost na izjemno majhnem prostoru in vpetost v turistične tokove – nudijo razvoju kolesarskega turizma izjemen potencial.
Medtem ko se drugi podobni festivali poskušajo kititi z nazivi najboljši, največji, najlepši ter v primeru tekmovanj najzahtevnejši, smo se v Ilirski Bistrici odločili organizirati najzabavnejši bike festival v Sloveniji in širše.
Prizorišče dvodnevnega festivala bodo Črne njive nad Ilirsko Bistrico. Priljubljen rekreacijski center domačinov in nastajajoči trail center, se bo v kratkem ponašal s pravo „flow“ kolesarsko enoslednico in skillsom parkom. Obe pridobitvi bosta uradno otvoritev doživeli prav v soboto, prvi dan festivala.
Poleg slavnostne otvoritve bodo v soboto na sporedu še organizirani gorsko-kolesarski turi, od katerih bo ena posebej namenjena pripadnicam nežnejšega spola. Organizirani bodo testi koles in kombi prevozi (shuttle), ki bo kolesarje iz 200 metrov nižje ležeče Ilirske Bistrice vozil nazaj na prizorišče. Kolesarsko znanje boste lahko izpopolnjevali na delavnicah z Žigo Pandurjem in se preizkusili na pump tracku. Sliši se zabavno kajne?
A to še ni vse. Popoldan se bo na prizorišču odprl še dodaten kolesarski trail, ki bo vodil med stojnice craft pivovarn. Z vrčkom piva v roki in podprti z lokalno hrano boste komaj čakali, da zaživi še koncertni del prizorišča, na katerem lahko pričakujete nastop treh glasbenih skupin in prižig tabornega ognja.
Po napornem dnevu boste lahko prespali v organiziranem kampu in s kolesarski dogodivščinami v naravnoraznoliki deželi pod Snežnikom nadaljevali še v nedeljo. Program bo nekoliko bolj sproščen. Lahko se boste podali na daljšo gravel dogodivščino po Snežniški planoti ali pa se priključili ekipi lokalnih gorskih-kolesarjev na enoslednicah nad Ilirsko Bistrico. Pridite in verjemite, od navdušenja boste kričali #faktujetu !
Vse informacije o prireditvi najdete na: http://www.bikebeerfest.si

BIKE BEER

ar©tur