Počastitev občinskega praznika in podelitev priznanj Občine Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 09. junij 2016

S podelitvijo priznanj Občine Ilirska Bistrica, ki so bila podeljena minuli konec tedna na slovesnosti v Domu na Vidmu, ob proslavitvi praznika občine Ilirska Bistrica, ki ga praznujemo četrtega junija, ko se spominjamo na žrtve boja proti okupatorju, je doseglo svoj vrhunec, Ilirska Bistrica pa se ob tej priložnosti ponaša tudi z novim častnim občanom, ki je postal geodet dr. Anton Prosen.

Po proslavi ob spomeniku Talcem ustreljenih 4. junija 1942 pod vasjo Kilovče, se je slavnostno dogajanje preselilo v Dom na Videm v Ilirski Bistrici, kjer se je v nabito polni dvorani ter ob kulturnem programu, odvijala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj. Vse zbrane je nagovoril slavnostni govornik, župan Emil Rojc in v svojem govoru nanizal in poudaril vrsto uspehov ter tudi težav, s katerimi se ponaša in srečuje Občina Ilirska Bistrica. Poudaril je, da je eden pomembnejših uspešno izpeljanih projektov zagotovo sprejem prostorskega načrta, ki pa bo dosegel svoj namen, v kolikor bomo znali izkoristiti razvojne možnosti, ki nam jih ponuja. Nekaj besed je namenil tudi investicijam, ki so trenutno v teku. Sem sodi vrtec Ilirska Bistrica, kjer je objekt zaključen, poteka pa še urejanje okolice. V Kuteževem poteka gradnja prizidka k osnovni šoli, občinski svet pa je dal zeleno luč za začetek gradnje šole v Podgradu. Z obnovo Memonove hiše na Premu, v kateri deluje pogodbena pošta in turistična točka za grad Prem, pa je zagotovo bil narejen velik korak za razvoj turizma v občini.  

IMG_9191

Župan Emil Rojc

 Med bogatim kulturnim programom, ki so ga kreirali Otroški pevski zborček iz katoliškega vrtca Antonina, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Antona Žnideršiča, Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, mladinski pevski zbor Osnovne šole Dragotina Ketteja, baletke iz Glasbene šole Ilirska Bistrica, mlada violinistka Tjaša Klanac ob spremljavi prof. Nine Volk ter Plesno društvo Srebrna iz Senožeč, so podelili priznanja Občine Ilirska Bistrica. 

IMG_3928     IMG_9197

                       Otroški pevski zborček iz katoliškega vrtca Antonina    Otroška folklorna skupina Osnovne šole Antona Žnideršiča

IMG_9214     IMG_9209

Mladinski pevski zbor Osnovne šole Dragotina Ketteja                 Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak   

  IMG_9249     IMG_9262

               Baletke iz Glasbene šole Ilirska Bistrica                      Plesno društvo Srebrna iz Senožeč

     IMG_9238    IMG_9244

                Častni občan geodet dr. Anton Prosen                        Dobitniki občinskih priznanj za leto 2016

Plaketo Občine Ilirska Bistrica na področju gospodarstva za leto 2016 je prejelo podjetje Inštalacije Kovačič d. o. o. iz Kosez.

Spominsko plaketo Občine Ilirska Bistrica pa so prejeli: Mladinski klub Nade Žagar iz Ilirske Bistrice, Prostovoljno gasilsko društvo Ilirska Bistrica, Osnovna šola Rudija Mahniča-Brkinca Pregarje ter Združenje šoferjev in avtomehanikov Ilirska Bistrica.

Na prejšnjo stran