Obisk HKUD LUKE VIŠIČI iz Bosne

Objavljeno dne 09. junij 2016

Obisk HKUD LUKE VIŠIČI iz Bosne

Med 27. in 29. majem smo člani in članice folklornega društva GRADINA gostovali pri prijateljih KUD LUKE VIŠIĆI V ČAPLJINI.

 

S plesalci  smo navezali stike leta 2014, na gostovanju v Zagrebu. Lansko leto so bili gostje na našem koncertu. Letos smo jim obisk vrnili mi. Izkoristili smo priliko in se na pot v lastni režiji odpravili dan prej in si ogledali Split in Mostar. V soboto so nas sprejeli naši gostitelji v prečudoviti galeriji Založbe kralja Tomislava . Ogledali smo si Čapljino in se popeljali do prireditvenega prostora. Zvečer smo se udeležili  sv.  maše  in po maši v povorki, z ostalimi skupinami odšli na prireditev. Imeli smo čast nastopiti kot prva tuja skupina, takoj za gostitelji. Publika nas je zelo lepo sprejela in nagradila z bučnim aplavzom. Nastopile so še skupine iz Bosne in Hercegovine, ter Hrvaške. Zanimivo je bilo videti in slišati petje in ples, ki je tako drugačen od našega. Po koncertu je bilo srečanje med skupinami, kjer smo navezali stike in mogoče, pa katero vidimo tudi pri nas.  Prespali smo v naravnem parku HUDOVO BLATO. V nedeljo so nas gostitelji popeljali z barčico, po kanalih parka . Od naših prijateljev smo se poslovili z veliko hvaležnostjo, kajti poskrbeli so za nas, več kot dobro. Predstavili smo se njihovi publiki, veliko videli, da o kulinariki niti ne govorimo, ker saj veste, kako dobro poskrbijo oni za prijatelje.

 

HVALA VAM "LUKE "ZA VSE. Še se bomo srečali in ohranjali stike ter delili našo kulturo vam in vi vašo nam.

Ob povratku domov smo se ustavili še v Medžugorju in prižgali svečke za srečno vrnitev in za naše člane, ki se niso mogli udeležiti tega gostovanja.

 

Hvala vsem, ki ste pripomogli, da smo se lahko udeležili festivala:

OBČINI ILIRSKA BISTRICA, 

SIMON Urbančič s.p., Gostilna pri MATETU,

JSKD Izpostava ILIRSKA BISTRICA,

JP KOMUNALA ILIRSKA BISTRICA d.o.o.

in vsakemu posebej, ki je kakorkoli pripomogel , da nam je bilo lepo in da je gostovanje uspelo.

 

Za FD GRADINA

Mira Kirn

 

148-P5285382156-P5285390172-P5285406

Na prejšnjo stran