PGD Podgora Podgraje bogatejši za novo gasilsko vozilo

Objavljeno dne 01. julij 2016

V prostovoljnem gasilskem društvu Podgora Podgraje, ki uspešno deluje že vrsto let, ne manjka solidarnosti, sočutja in pripravljenosti pomagati tistim, ki so v težavah. Ključnega pomena pri delu gasilcev je zagotovo gasilska oprema in vozila.

Ker se je na njihovih starejših vozilih že kazal zob časa, so v skladu s strategijo opremljanja društev z vozili in opremo v gasilski zvezi Ilirska Bistrica, konec leta 2015 podpisali pogodbo z Občino Ilirska Bistrica o financiranju novega gasilskega vozila. Tako so se odločili za nabavo novega Ford Rangerja s sodobno opremo, ki je trenutno na trgu in jim bo služil za gašenje gozdnih požarov. Konec junija so pripravili slovesnost, na kateri jim je bistriški župan Emil Rojc predal ključe novega vozila. »Uresničila sem nam je velika želja. V tesnem sodelovanju z občino smo pridobili večji del sredstev, obrnili pa smo se tudi na podjetnike v našem okolišu, na člane in ostale krajane. Dobra volja in čut do sočloveka sta pripomogla, da smo zbrali dovolj in avto v celoti z nadgradnjo poplačali,« je bil zadovoljen predsednik PGD Podgora Podgraje Rado Fabec. Gostje iz Hrvaške pa so jim želi, da bi jim nova pridobitev služila bolj za prevoze na proslave in izlete ter čim manj za vožnjo pri zagotavljanju pomoči pri požarih in nesrečah. Ob tej priložnosti so podelili tudi naziv častnega predsednika društva Franetu Šajnu za dolgoletno požrtvovalno delovanje v PGD Podgora Podgraje.

PGD Podgora Podgraje25-6-2016

Z leve predsednik PGD Podgora Podgraje Rado Fabec, dobitnik naziva častnega predsednika PGD Podgora Podgraje Frane Šajn, bistriški župan Emil Rojc in poveljnik društva Klemen Celin.

Na prejšnjo stran