POLETNE DELAVNICE V DNEVNEM CENTRU SONČEK

Objavljeno dne 25. avgust 2016

V Dnevnem centru Sonček vsako leto po končanem šolskem letu potekajo poletne ustvarjalne delavnice. V delavnice se vključujejo otroci od 1. do 7. razreda. Letos so delavnice potekale od 4.7. – 15.7.2016. Otroci so bili športno aktivni in ustvarjalni.

Prvi teden smo začeli s pripravo sadno-zeliščnih smoothijev in raznih namazov. Z zeliščarko ga.Metko so otroci pripravili sveže, okusne in sladke smoothije. Namaze so pripravili iz svežega kremnega sira, kateremu so dodajali razne sestavine: čičeriko, fižol, zelišča. Otroke so smoothiji bolj prepričali zaradi dekoracije s smetano in borovnicami. V parku Nade Žagar nam je trenerka Ines iz Rokometnega kluba Ilirska Bistrica približala igro rokometa, potem pa smo skupaj odigrali pravo rokometno tekmo. Igra je bila odigrana v žaru tekmovalnosti in požrtvovalnosti. V galeriji Doma na Vidmu smo si ogledali razstavo izolskega umetnika Zorka Dežjot, nato je študentka za likovno oblikovanje Andreja otrokom pokazala različne tehnike risanja s temperami in vodenimi barvicami. Kar jih je Andreja naučila so prenesli na papir in nastale so umetnine, ki so na ogled v galeriji Doma na Vidmu. V popoldanskem času pa smo si v Domu na Vidmu ogledali gledališko predstavo Čuk na palici. V knjižnici Makse Samsa smo skupaj z ga. Vlasto izdelali obeske za ključe in si ogledali mladinski film Zakleta bajta. Film je otroke prilepil na stole in jih iz srca nasmejal. V petek je g. Emir otroke učil veščin karateja v telovadnici Osnovne šole Dragotina Ketteja. Naučili so se nekaj načinov samoobrambe in kat. Otroke, ki tega športa niso poznali, je navdušil.

V drugi teden delavnic smo vkorakali ustvarjalno. V prostorih Dnevnega centra smo izdelali sovice z listki za zapiske. Po delavnici smo se osvežili z naravnim, doma pripravljenim sladoledom. Pripravili smo ga iz zamrznjenih banan in malin, dodali malo jogurta in premešali. Vsi smo se strinjali, da je bil zelo okusen. Ker je poletje v polnem teku smo izdelali akvarij iz morskih školjk in peska. Posladkali smo se tudi s tiramisujem iz čokoladnega pudinga in kakava. V sredo smo bili kiparsko navdihnjeni. Pod mentorstvom študentke za likovno oblikovanje Andreje smo v galeriji Doma na Vidmu izdelali vsak nekaj izdelkov iz das mase. Na sedežu DC nas je obiskala Mojca s psičko Tio, ki sta terapevtski par pri društvu Ambasadorji nasmeha - društvo za terapije s pomočjo živali. Ob druženju smo spoznavali psa, ga božali, ga hranili in mu umili tačke. Za zaključek smo si spletli zapestnice. Med čakanjem na slastno pico smo se igrali družabne igre.

Vsem, ki so pomagali pri izvedbi delavnic se zahvaljujemo za sodelovanje. Hvala tudi Maji iz TIC Ilirska Bistrica, ravnateljici Osnovne šole Dragotina Ketteja in Milošu iz TV Galeja. 

soncek-delavnice

Center za socialno delo

Dnevni center Sonček

 

Na prejšnjo stran