Primorske gasilke in gasilci zopet med najboljšimi v državi

Objavljeno dne 30. september 2016

Primorski gasilki Petra Jaksetič in Špela Bele ter gasilci Anže Čigon, Sandi Miklobušec in Luka Tratnik, so eni izmed najbolje pripravljenih operativnih gasilcev v državi, saj so na državnem pokalu Fire Combar 2016 posegli po najvišjih mestih.

Tudi v letu 2016 so se najbolje pripravljeni operativni gasilci v državi borili na državnem pokalu gasilskih dvojic Fire Combat, ki je drugo leto zapored potekal pod okriljem Gasilske zveze Slovenije. Na progi je bilo potrebno pokazati odlično fizično pripravljenost kot tudi veliko spretnosti in znanja, saj tekmovanje zajema premagovanje ovir, zanje vrvne tehnike, vleko B cevovoda ter precej usklajenosti v timu in vse to v popolni gasilski opremi z izolirnim dihalnim aparatom. Tudi letošnje leto so primorske barve zastopali gasilska iz PGD Podgora-Podgraje Petra Jaksetič, gasilka iz PGD Hruševja Špela Bele ter gasilci iz PGD Postojne Anže Čigon, Sandi Miklobušec in Luka Tratnik

V hudi konkurenci, kjer se je bitka za najvišja mesta odločala na zadnji finalni tekmi v Litiji, je dvojica iz PGD Postojne Anže Čigom in Sandi Miklobušec v kategoriji do 30 let osvojila odlično 3. mesto. V konkurenci mešanih parov pa sta Petra Jaksetič in Anže Čigon postala državna podprvaka, Šela Bele in Luka Tratnik pa sta osvojila odlično 5. mesto.

primorski gasilci11primorski gasilci22

Foto: Petra Jaksetič

Na prejšnjo stran