20 let neprekinjene okoljske vzgoje in izobraževanja

Objavljeno dne 26. oktober 2016

Osnovna šola Jelšane je v ponedeljek, 26. septembra 2016, prejela posebno priznanje za 20 let neprekinjene okoljske vzgoje in izobraževanja. Priznanje smo prejeli iz rok predsednika vlade Republike Slovenije, dr. Mira Cerarja, ter nacionalnega koordinatorja Ekošol, mag. Gregorja Cerarja.

Dr. Miro Cerar je v slavnostnem nagovoru dejal, da prihodnost temelji na mladih in da je pomembno v mlade zasaditi tisto seme, ki počasi klije in se potem vrača tudi vsem nam, ki ob njih sobivamo. Izpostavil je, da je delo koordinatorjev in sodelavcev programa Ekošola na nek način pionirsko delo, predvsem pa ni enostavno. Včasih je zelo lepo, zelo prijetno, razveseljuje srca, včasih pa seveda težko, ker v tem pogledu ljudje napredujemo počasi in ker je na svetu vedno toliko izzivov, da je vsem težko biti kos.

Ob tem, za našo šolo, tako pomembnem dogodku se želimo zahvaliti vsem nekdanjim in sedanjim otrokom, staršem, zaposlenim na OŠ Jelšane, KS Jelšane in vsem zunanjim sodelavcem, ki so vedno verjeli v nas in nas pri tem podpirali in spodbujali ter nam kakorkoli pomagali.

Čas, v katerem živimo, nas zavezuje za delo naprej.  Naš cilj je bil vedno medsebojno spoštovanje ter ekosožitje z okoljem in naravo. Tudi v bodoče se bomo trudili uresničevati ta cilj in z njim povezane naloge, saj se na naši šoli zavedamo pomena le-teh.

Eko koordinatorica Romana Kompan

ekošola jelšane

 

Na prejšnjo stran