Delavnica Vino in žganje v gostinsko-turistični ponudbi

Objavljeno dne 18. oktober 2016

V sredo, 12. oktobra 2016, je v kletnih prostorih Gostilne pri Matetu v Trnovem potekala brezplačna izobraževalna delavnica katere namen je bil izpopolniti znanja o tem, kako predstaviti pijačo gostom.

Delavnico, ki jo je organizirala Regionalna razvojna agencija Zeleni kras,  je vodila Majda Debevc, ki se je s ponudbo in prodajo alkoholnih pijač ukvarjala skozi celotno poklicno življenje. Svoje znanje je pridobivala na mnogih seminarjih in delavnicah v tujini, v zadnjem času pa veliko  predava, vodi degustacije in izobraževanja s področja vina, žganih pijač in tobaka za neformalne skupine, kot tudi za sommeljerje, trgovce in gostince. Na delavnici nam je zaupala, kako gostinci izbirajo ciljno skupina gostov,  kako se oblikuje celostna ponudba hrane in pijače v restavraciji ter kako se pijača dopolnjuje z izbrano jedjo. Ogledalo vsake dobre gostilne sta jedilni list in vinska karta, ki gostu povedo, kaj lahko pričakuje od ponudbe in osebja. Preproste jedi iz izbranih domačih sestavin in kapljica rujnega vrhunske kvalitete zadovoljita še tako zahtevnega gosta. Kombinacija teh dveh komponent vodi k uspehu, odsotnost ene od njiju pa pušča gosta ravnodušnega. Osnovne značilnosti vina, piva in žganih pijač so odlično dopolnile še predstavitve izbranih kozarcev za določeno pijačo.

Prisotni gostinci  so bili zadovoljni s predstavitvijo pijač  Majde Debevec, ki je predavanje sklenila z mislijo, da le stalno izobraževanje osebja in lastnikov restavracije o hrani in pijači daje pozitivne rezultate.  

 

Na prejšnjo stran