Pravljična noč čarovnic na Premu

Objavljeno dne 02. november 2016

Pokrajinski muzej Koper enota Ilirska Bistrica je v sodelovanju s Tic Ilirska Bistrica v soboto, 29. 10. 2016 pripravil zanimiv dogodek za najmlajše in njihove starše.

Grad Prem je s svojimi prostranimi sobanami in ozkimi linami služil kot primerna kulisa za strašljive pripovedi zanimivih gostov. Pripovedovalci zavoda Deveta dežela so otroke popeljali v svet pravljic na temo noč čarovnic, pripovedovanju zgodb o čarovnici z Gorjancev in ostalim pravljicam za odrasle pa so z veseljem prisluhnili tudi starši. V ročnih spretnostih so se preizkušali otroci, ki so v ustvarjalnih delavnicah izdelovali grozljive lončke in duhce iz jesensko obarvanega listja.

Društvo otroške zabave in animacija je v idiličnem ambientu premskega gradu predstavilo tudi svojo novo knjigo z naslovom Zgodba o ogledalu.

Pravljična noč se je zaključila v temi, ko so otroci v spremstvu staršev in v soju bakel polni vtisov previdno zapustili grajsko poslopje. Otroci so bili nad pravljičnimi peripetijami ob noči čarovnic tako navdušeni, da druženje zagotovo ponovimo tudi prihodnje leto. 

noč čarovnic prem 1.jpgnoč čarovnic prem 4.jpgnoč čarovnic prem 3.jpg

 

Na prejšnjo stran