Potujoča razstava Naredimo drugače! po Postojni kmalu tudi v Ilirski Bistrici

Objavljeno dne 10. november 2016

Od 7. do 21. novembra bo potujoča razstava Naredimo drugače! gostovala že na svoji tretji lokaciji, v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna. Naj spomnimo, gre za serijo izdelkov, ki so jih v okviru natečaja Naredimo drugače! pripravili udeleženci iz primorsko-notranjskih šol.

Namen natečaja je bil osnovnošolce, srednješolce in njihove mentorje iz regijskih šol spodbuditi k razmišljanju »izven okvirjev« in odkriti načine za reševanje družbenih vprašanj in vprašanj, povezanih z varstvom naravnega okolja.

Do sedaj je bila razstava predstavljena v Krpanovem domu v Pivki ter v Knjižnici Jožeta Udoviča v Cerknici, do objave naslednjega natečaja Naredimo drugače!, predvidenega v marcu 2017, pa jo bomo prenesli še v občine Bloke, Ilirska Bistrica in Loška dolina. Namen tako zasnovane razstave je opozarjati na dejstvo, da za inovativnost ne potrebujemo velikih korakov. Dovolj je že sprememba pri lastnem delovanju. Na to so tudi pokazali nagrajeni učenci, ki so ponudili rešitev za dvig kakovosti življenja osamljenih starostnikov, za spodbujanje ustreznega odnosa do naravnega okolja, za zagotavljanje javno dostopnih prostorov za spodbujanje komunikacije med različnimi ljudmi itd.

Vse zainteresirane vabimo k ogledu razstave, ki jo trenutno najdete v vitrinah postojnske knjižnice. Vabimo pa vas tudi k razmišljanju o novih idejah, o katerih bomo radi prisluhnili tudi na Centru za inovativnost in razvoj. Na voljo smo vam vsak delovni dan, med 7.00 in 15.00, na naslednjih kontaktih:

Na prejšnjo stran