Postojna pričakuje svojo prvo Nefiks 5ko

Objavljeno dne 21. november 2016

Zavod Nefiks tudi v Postojni pripravlja klub, v katerem bo skupina mladih iskalcev prve zaposlitve pilila svoja znanja, zbirala nove kompetence in intenzivno iskala zaposlitvene priložnosti. V okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga financira Evropski socialni sklad, mladim pomagajo razvijati kompetence. Nefiks 5ke od oktobra naprej uspešno delujejo v večjih krajih po vsej Sloveniji. V Postojni prijave za resne kandidate zbirajo še do 25. 11. 2016.

Ključna prednost Nefiks 5k je tesno sodelovanje prijavljenih mladih in medsebojna podpora na poti do zaposlitve. Skupine 3 mesece brezplačno obiskujejo strokovna usposabljanja z najrazličnejših področij, obenem pa skupaj pripravljajo družbeno-koristen projekt ali projekt varovanja zdravja. Slednjega izberejo v sodelovanju z izbranim delodajalcem. Alenka Blazinšek, snovalka Nefiks zaposlitvenih rešitev, poudarja: »Nefiks išče odgovorne udeležence, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo. S pomočjo e-Nefiksa bo vsak udeleženec ustvaril celovit profil znanja in kompetenc, ki je viden in prepoznan pri delodajalcih

Postonjska Nefiks 5ka se bo odvila v sodelovanju z Mladinskim centrom Postojna ter regionalnim stičiščem nevladnih organizacij BOREO. Skupina se bo srečevala dvakrat tedensko, z začetkom 28. 11. 2016 ob ponedeljkih in sredah med 9:00 in 13:00 v prostorih MC Postojna, delovala pa bo vse do konca februarja 2017. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava do 25. 11. 2016, obrazec za prijavo najdete TUKAJ. Za izvedbo programa je potrebnih vsaj 10 prijavljenih kandidatov.

Sodelovanje v Nefiksovih 5kah je odlična priložnost za vse iskalce zaposlitve do 29. leta, ki želijo okrepiti svoje osebne kompetence, pridobili izkušnje timskega dela, razširiti svojo socialno mrežo in preiskusili nekaj novega. Prijavo priporočamo tudi zainteresiranim iz drugim krajev, saj je izvedba programa možna povsod, kjer se najde dovolj motiviranih mladih.

Zavod Nefiks izvaja projekt Nefiks zaposlitvene rešitve za mlade iskalce zaposlitve, ki ga sofinancira Evropski socialni sklad, v vseh večjih krajih po Sloveniji.

 

Kontakti:            Vodja projekta Alenka Blazinšek, T: 040 698 915, E: alenka@nefiks.si

                              

                               W:  spletni portal Talentiran in Facebook stran: Služba me ne išče. 

nefiks pasica

Na prejšnjo stran