Iz velike Rusije v malo Slovenijo

Objavljeno dne 14. november 2016

V sredo, 9. 11. 2016, smo vsi učenci iz občine že težko pričakovali, da bodo na osnovno šolo Antona Žnideršiča prišli ruski otroci s starši in spremljevalci iz Ruske federacije, iz Moskve in Vladimira.

Učenci smo jih najprej sprejeli v šolski jedilnici. Tam smo jih obdarili z darili, ki jih bodo spominjali na našo šolo in občino. Podarili smo jim med, informacijske zgibanke, satje … Z nasmeškom so nam tudi oni podarili nekaj spominkov. Vsi veseli so se odpravili v razrede. Tam so opazovali, kako poteka naš pouk. Tudi sami so kaj izračunali, napisali, se podpisali … Sledila je prireditev v šolski telovadnici, kjer so bili zbrani učenci iz cele občine. Gostje so sodelovali v različnih športnih igrah, ki so jih pripravili učitelji športa. V nadaljevanju so se zvrstili nastopi učencev bistriških šol. Tudi ruski otroci so nam pripravili veliko lepih točk, predvsem plesnih in glasbenih. Skupaj smo zaplesali slovensko polko ob spremljavi ansambla Mlad, ki je zaigral Na Golici. Na koncu smo še vsi skupaj zapeli pesem Katjuša, v obeh jezikih. Zadovoljni smo se učenci tako kot tudi gosti veselo odpravili domov.

Ta prireditev je bila ena od tistih, ki se ne ponovi ravno vsak dan, zato se nam bo vtisnila v spomin. Učenci šole smo bili zelo zadovoljni, upamo, da so bili tudi Rusi. Takšen obisk bi lahko večkrat ponovili. Z Rusi pa smo se dogovorili, da obisk vrnemo. Srečni smo Rusom pomahali v slovo.

Maja Volk, Ana Samokec in Manca Muha, 7.b

OŠ Antona Žnideršiča

Na prejšnjo stran