Zbor Adoramus navdušil v cerkvi sv. Petra

Objavljeno dne 30. november 2016

Logaški mešani pevski zbor Adoramus je v župnijski cerkvi svetega Petra s svojim programom priredil nepozaben večer za navdušene poslušalce.

Nedeljski koncert v Trnovem je postregel s pestrim izborom pesmi, ki so posvečene Blaženi Devici Mariji. Skladbe o Kristusovi materi, ki so nastale od obdobja renesanse pa vse do današnjih dni, so bile vsebinsko vpete v svetopisemske tekste, ki jim je svojo noto dodal še idilični baročni prezbiterij cerkve sv. Petra.

Zbor Adoramus je s svojim bogatim repertoarjem Marijinih pesmi navdušil na 10. mednarodnem festivalu Epidaurus, ki se je konec septembra odvijal v Cavtatu. Logaški glasbeni virtuozi so na zaključnem večeru festivala skupaj z dubrovniškim zborom Libertas in solistom opernega ansambla SNG Maribor Markom Mandirjem dokazali, da je vrhunsko zborovsko petje doma tudi v Logatcu.

Zbor, ki je prejel že številne nagrade in priznanja na različnih festivalih po Sloveniji in tujini že od ustanovitve vodi Marjan Grdadolnik, talentiran dirigent in komponist, ki je z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za Glasbo.

Člani zbora Adoramus, ki bogati bogoslužja v domači župniji sv. Nikolaja v Dolnjem Logatcu, bodo naslednje leto praznovali 30-letnico glasbenega ustvarjanja, ki jo bodo med drugim obeležili tudi z izdajo zgoščenke z gospel glasbo. Vse njihove misli pa so trenutno usmerjene v gala koncert, ki bo na sporedu na božični večer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

2.jpg3.jpg

Na prejšnjo stran