Gimnazija Ilirska Bistrica na stežaj odprla svoja vrata

Objavljeno dne 09. december 2016

V sredo in četrtek, 7. in 8. decembra, je Gimnazija Ilirska Bistrica na stežaj odprla svoja vrata. Dan odprtih vrat na ilirskobistriški srednji šoli prirejamo že vrsto let. Namenjen je temu, da osnovnošolcem, njihovim staršem in širši javnosti na sproščen način predstavimo aktivnosti, ki jih izvajamo na šoli.

V uvodnem delu, ki se je pričel ob 12.30 uri, je potekala kratka predstavitev šole in njenih dejavnosti z vmesno točko kulturnega programa – nastopili so člani pevskega zbora Gimnazije Ilirska Bistrica pod mentorstvom Elene Sedmak, ki so večglasno zapeli pesem Lollipop, avtorjev Juliusa Dixsona in Beverlyja Rossa, bolj poznano v izvedbi ameriškega ženskega kvarteta The Chordettes. Na hudomušen način sta prireditev povezovali gimnazijki Sabina Prica in Emanuela La Cognatta. Obiskovalce sta seznanili z izobraževalnima programoma gimnazija in tehnik računalništva, programoma, ki ju izvaja naša šola. Predstavili sta tudi nekatere šolske in obšolske dejavnosti, ki smo jih želeli posebej poudariti.

Aktivnejšo vlogo so obiskovalci prevzeli v drugem delu dneva odprtih vrat. Namreč vključili so se v delavnice, v katerih so na praktičen način spoznavali naravoslovje, jezikoslovje in tehniko. Po lastnem izboru so lahko sodelovali v delavnici s področja kemije in biologije Eksperimentalnica, delavnici, ki smo jo poimenovali Pokaži jezik!, delavnici pisanja haikujev Ritem haikuja, fotografski delavnici Najboljši selfie, delavnici računalniškega oblikovanja in oblikovanja spletnih strani Paintbrush spletnih strani, Multimedijski ustvarjalnici in delavnici računalniškega programiranja z naslovom Zaposlimo robotove možgane.

Skratka, skozi predstavitev šolskih in obšolskih dejavnosti so obiskovalci lahko doživeli življenjski in delovni utrip šole ter se marsičesa novega naučili.

Dan odprtih vrat je minil v prijetnem vzdušju. Številni obiskovalci so izkazovali veliko zanimanja ob praktičnem prikazu izobraževalnih vsebin, ki jih ponuja naša šola. Povabili smo jih tudi na informativni dan šole, ki bo 10. in 11. februarja 2017. Za konec pa so se posladkali s čokolatini, na katerih je bil zapisan kredo dneva odprtih vrat Gimnazije Ilirska Bistrica: »Učitelji vrata odprejo. Vstopimo sami.«

Gimnazija Ilirska Bistrica

dan dprtih vrat 1.jpgdan odptih vrat 3.jpgdan odprtih vrat 4.jpgdan odprtih vrat 2.jpgdan odprtih vrat 5.jpgdan odprtih vrat 6.jpg

 

Na prejšnjo stran