Pihalni orkester Ilirska Bistrica znova navdušil

Objavljeno dne 27. december 2016

Pihalni orkester Ilirska Bistrica je na Božično-novoletnemu koncertu s pestrim izborom skladb uspešno pričaral praznično vzdušje očaranemu občinstvu velike dvorane Doma na Vidmu.

V dobri uri trajajočem koncertu so poslušalci prisluhnili ponarodelim skladbam, zimzelenim melodijam, svetovnim uspešnicam in slovenskim avtorskim skladbam, ki jih je skrbno izbral mladi nadarjeni dirigent Simon Tomažič.

V uvodu v umetniški večer je zadonela božična skladba Sveta noč, ki je bila več kot primerna uvertura za praznični čas. Ob venčku največjih uspešnic kralja Rock and Rolla Elvisa Presleya so mnoge zasrbele pete, zvoki ene najuspešnejših skupin, švedske Abbe pa so navdušili občinstvo, da je potiho mrmralo besedila pesmi. Po evropski glasbi je bil znova čas za pot čez Pacifik in tokrat je bila na vrsti kalifornijska skupina Toto. Tuje glasbene presežke je lepo zaokrožila skladba Hallelujah pred kratkim preminulega kanadskega glasbenika Leonarda Cohena.

So najlepše pesmi že napisane, so se spraševali v skladbi skupine Hazard, ki je napovedala domači sklop melodij. Vokalni solist Gregor Volk je popestril večer s skladbama beltinskega kantavtorja Vlada Kreslina, za zaključek večera pa je orkester zaigral še ponarodelo pesem skupine Pop Design Na božično noč.

Dirigent Simon Tomažič se je v svojem nagovoru zahvalil sedanjemu predsedniku Janku Poklarju, prejšnjemu predsedniku društva Janezu Kirnu in nekdanjemu dirigentu orkestra Josipu Grgasoviču.

IMG_1751.JPGIMG_1749.JPG

 

 

 

Na prejšnjo stran