Otroci na Pregarjah so veseli novih športnih rekvizitov

Objavljeno dne 27. december 2016

»Iskreno se zahvaljujem bistriškemu županu Emilu Rojcu in častnemu konzulu Ruske federacije Matjažu Vugi, ki sta poskrbela, da naš vadbeni prostor bogatijo novi športni pripomočki. Pripomočke bomo z veseljem uporabljali pri različnih dnevih dejavnosti, urah športa, različnih dejavnostih predšolskih otrok in interesnih dejavnostih, ki jih organiziramo na naši šoli,« je novo pridobitev navdušeno pozdravila vršilka dolžnosti ravnateljice OŠ Rudija Mahniča Brkinca Mateja Maljevac.

Vaški dom na Pregarjah, ki je v zadnjih letih doživel temeljito prenovo, se tako ponaša z novo opremo v večnamenskem prostoru, ki služi kot telovadnica in dvorana za prireditve. Šolski in predšolski otroci bodo telovadili in se hkrati zabavali z donirano opremo, ki jo sestavljajo bradlja, blazina, dva gola z mrežami, obroči, mehke žoge, palice, komplet za balinanje in pripomočki za poligon.

»Šport je zelo pomemben za zdravje otrok in s temi rekviziti jim dajemo možnost, da odraščajo zdravi in veseli. Otroci, uživajte v opremi, ko jo boste uporabljali,« je otrokom zaželel častni konzul Matjaž Vuga, ki je s pripomočki za športno vzgojo opremil številne vrtce v Moskvi.

28 osnovnošolcev in 16 vrtčevskih otrok iz Pregarij in okolice bo tako lahko razvijalo svojo kreativnost, gibalne sposobnosti in spretnosti z novimi pridobitvami.

Otroci najvišje ležeče šole v občini Ilirska Bistrica so za to priložnost pripravili zanimiv kulturni program v katerem so sodelovali otroci iz vrtca in učenci angleškega dramskega krožka, ki so uprizorili pesmico v ruskem jeziku. Snežno idilo so pričarale plesalke s plesom snežink, šolski pevski zbor pa je za zaključek dogodka postregel s tremi skladbami, ki so razveselile vse prisotne.

 

IMG_1617.JPGIMG_1626.JPGIMG_1634.JPGIMG_1637.JPGIMG_1639.JPGIMG_1632.JPGIMG_1647.JPGIMG_1648.JPGIMG_1649.JPGIMG_1663.JPGIMG_1666.JPGIMG_1655.JPGIMG_1677.JPGIMG_1676.JPG

 

 

Na prejšnjo stran