Nov prenosnik za Katarino Rolih

Objavljeno dne 03. januar 2017

Dedek Mraz je presenetil stanovalko Doma starejših občanov Ilirska Bistrica Katarino Rolih z novim prenosnim računalnikom

Člani kulturno športnega društva Mušketirji iz Postojne so se ob uspešnem zaključku akcije »Na kolo grem za dober namen« odločili, da bodo sredstva, ki so jih zbrali s prostovoljnimi prispevki, namenili Društvu paraplegikov Istre in Krasa. Za dobitnico letošnje donacije so izbrali članico društva Katarino Rolih, ki biva v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica.

Katarina Rolih vsakodnevno obiskuje Varstveno delovni center v Ilirski Bistrici, v popoldanskem času in ob koncih tedna pa se posveča igranju različnih igric na računalniku. Veseli jo brskanje po spletnih vsebinah, kjer rada prebira novice o zvezdnikih priljubljenih serij z malih ekranov. Za dostop do spleta je prej morala do skupnega računalnika, ki se nahaja v učilnici Univerze za tretje življenjsko obdobje na drugem koncu stavbe. V začetku novega leta pa bo DSO Ilirska Bistrica bogatejši za brezžično povezavo, ki bo omogočala brezplačen dostop do internetnih vsebin vsem stanovalcem, kar pomeni, da bo lahko srečna dobitnica s svojim prenosnim računalnikom tudi v svoji sobi brskala po spletu.

Nov prenosnik z 17-paličnim zaslonom je zelo razveselil Katarino Rolih, ki so ji vodstvo in zaposleni pripravili pravo malo presenečenje. V strogi tajnosti so jo povabili v učilnico, kjer jo je pozdravil Predsednik društva Mušketirji, ki je bil preoblečen v Dedka Mraza. Ko ji je izročil nov računalnik je presenečena Katarina Rolih ostala brez besed. Vidno ganjena se je pošalila, da je sedaj vsaj eno leto ne bo ven iz sobe.

Člani postojnskega društva Mušketirji so tako letošnjo dobrodelno akcijo zaključili na najlepši možen način, z iskrenim nasmehom in zahvalo v očeh srečne dobitnice.

katarina1.jpgkatarina2.jpgIMG_1893.JPGIMG_1897.JPG

 

 

Na prejšnjo stran