Pustni živ žav

Objavljeno dne 27. februar 2017

Na pustno soboto ob 15. uri je pod šotorom v Parku Nade Žagar potekalo pustno rajanje za otroke, ki je že postalo tradicionalen uvod v večerno rajanje za odrasle.

Za dobro voljo so poskrbele odlične animatorke društva Otroške zabave in animacija, ki so v vlogi klovnes zabavale male nadobudneže. Z njimi so veselo zaplesale, se igrale in poskrbele, da malim šjmam ni bilo nikoli dolgčas. Male živalice, veliki in neustrašni bojevniki ter nežne princeske so navdušeno sledili veščim animatorkam,  ki so s pomočjo posebne komisije izbrale najlepšo masko. Letos je ta čast pripadla prelepim majhnim spuzi kvadratkom, ki so očarali vse zbrane. Za zaključek druženja  so male šjme v kratki pustni povorki obiskale tudi center mesta. Po pustnem sprevodu je bil čas, da otroci zagrizejo v tople in slastne pustne krofe, ki so jih po napornem dnevu zmazali kot za stavo. Otroci so se po končanem pustovanju strinjali, da pridejo tudi drugo leto a v drugačnih pustnih kostumih.

Posebna zahvala gre tudi  članom Kluba študentov Ilirska Bistrica, ki se se izkazali z organizacijo pustnih delavnic ter tako popestrili dogajanje. Društvo Otroške zabave in animacije ter Klub študentov Ilirska Bistrica so namreč 10. in 17. februarja skupaj izvedli dve zelo uspešni in obiskani pustni delavnici v mali dvorani Doma na Vidmu, tako da je bila ta sobotna delavnica logično nadaljevanje preverjeno uspešne zgodbe.

pust otroci2.jpgpust otroci3.jpg

Na prejšnjo stran