Pustovanje v domu starejših občanov Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 01. marec 2017

Na pustni torek je pust širokih ust obiskal tudi stanovalce doma starejših na Medenovem hribu. Pisane maske so prebudile otroško veselje in prešerne nasmehe ter poskrbele za dobro voljo vseh varovancev.

Srečanje se je pričelo točno ob 10. uri dopoldan, ko so zvoki harmonike preplavili večnamenski prostor. Varovanci našemljeni v kuharje, Mehičane, pionirčke, cvetlice, mornarčke, čebelice, Škote in klovne  so nestrpno pričakovali začetek srečanja. Pred našemljeno občinstvo je stopila mušketirka in napovedala prihod cvetočih rožic, ki so prišle v družbi razposajenih in navihanih pikapolonic. Veseli družbi so se pridružili tudi mornarji s kapetanom na čelu, ki je napovedal, da se jim bodo stanovalci lahko pridružili na njihovi plovbi po Kvarnerskem zalivu. Morje, sonce in vonj po soli bodo navdušili stanovalce, ki bodo uživali na novi jahti, ki so jo kupili za tople dopustniške dni.  Posebej za to priložnost sta iz daljnega Egipta pripotovala faraon in faraonka v prelepih zlatih oblačilih.  Bistre mucke se tudi v domu starejših nadvse rade igrajo z navihanimi miškami. In ne samo igrajo, saj prav rade tudi skupaj zaplešejo. Urnih korakov so se na plesišču zavrteli tako zaposleni kot stanovalci, med katerimi so se spletle prave prijateljske vezi. Plesni koraki pa znajo človeka prijetno utruditi in takrat je čas za okrepčilo. Izvrstne sveže ocvrte miške, ki so nastale v domski kuhinji, so pošle kot za stavo. Sok je potešil žejo stanovalcev, ki so zadovoljni odhajali v jedilnico, kjer jih je že čakalo okusno kosilo. Tovrstna srečanja izvabljajo iskren nasmeh na usta varovancev, ki jim lepa beseda in bližina ljudi pričarajo tako čaroben občutek topline domačega ognjišča.

IMG_2875.JPGIMG_2873.JPGIMG_2869.JPGIMG_2877.JPGIMG_2883.JPGIMG_2880.JPGIMG_2882.JPGIMG_2884.JPGIMG_2885.JPGIMG_2871.JPG

Na prejšnjo stran