8. marec v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 08. marec 2017

»Na ta lep in sončen dan smo prišli v vaš dom starejših občanov z najlepšo željo, da bi bili zdravi, da bi se dobro počutili in da bi bili vedno tako nasmejani kot vas danes vidimo. Ker pa je danes še poseben dan, 8. marec, želim čestitati vsem ženskam!« je voščila podpredsednica območnega združenja Rdečega križa Slovenije Dora Kalčič.

V družbi dveh prostovoljcev, gospe Nade in gospoda Martina je Dora Kalčič v dom starejših prinesla tudi iskreno voščilo in dobre želje bistriškega župana Emila Rojca, ki se dogodka tokrat žal ni mogel udeležiti, je pa vsaki skupini namenil voščilnico ob mednarodnem dnevu žena. Prelepa ikebana iz mimoz in nageljnov, ki so jo aranžirale spretne roke članic Rdečega križa Ilirska Bistrica bo tako v naslednjih dnevih polepšala urice varovancem. Ker pa starejši naravnost obožujejo obrede pitja kave, je župan Emil Rojc vsaki od treh skupin podaril zvrhano vrečko kave, s katero se bodo lahko varovanci razvajali tako v dopoldanskih uricah kot v zaspanih popoldnevih. Za zaključek druženja pa so vsi skupaj še eno zapeli, saj pesem druži mlado in staro.

Ob 8. marcu pa so prostovoljci Rdečega križa posebno pozornost namenili tudi predani gospe Ugolini Štifanić, ki je svojo kri darovala kar 62 krat. Ta sedeminosemdesetletnica, rojena v Puli,  je s svojo odločnostjo in trdno voljo nesebično pomagala ljudem, ki so potrebovali dragoceno življenjsko tekočino. Pred objektivom je pozirala s svojimi priznanji, ki jih je prejela za jubilejno 50. darovanje krvi. Čestitamo!

IMG_3014.JPGIMG_3011.JPGIMG_3007.JPGIMG_3019.JPGIMG_3022.JPGIMG_3021.JPGIMG_3024.JPGIMG_3029.JPGIMG_3037.JPGIMG_3034.JPG

 

 

Na prejšnjo stran