Komedija Ključ za dva ob dnevu žena

Objavljeno dne 09. marec 2017

Izvrstna komedija gledališčnikov iz Ospa je prepričala gledalce, ki so do zadnjega kotička napolnili veliko dvorano Doma na Vidmu. Odlična igralska zasedba je poskrbela za salve smeha in bučne aplavze.

Že naslov komedije nakazuje, da bo predstava obravnavala žgečkljivo tematiko medčloveških odnosov. Duhovita in simpatična komedija zmešnjav prikazuje glavno junakinjo, ki so jo težki časi pahnili na rob preživetja. Za svoj materialen obstoj si omisli dva ljubimca, ki jo finančno podpirata a drug za drugega ne vesta. Bistvo igre je ljubezen oziroma zloraba ljubezni kot take. Različne peripetije, ki doletijo like v predstavi so odsev realnega življenja vseh nas, saj se v podobnih situacijah lahko najde kdorkoli.

Komedija Ključ za dva je delo cenjenih angleških tekstopiscev zabavnih besedil Johna Chapmana in Davea Freemana, ki jo je v slovenščino prevedla Rozana Mužica. Uspešnico, ki je navdušila občinstvo po vsej Evropi, je priredila in režirala Edita Frančeškin, prejemnica Zlate plakete za življenjsko delo na področju razvijanja ljubiteljskega gledališča, ki je na odrske deske Kulturnega društva Domovina Osp postavila več kot petdeset predstav in s svojimi deli redno razveseljuje tudi bistriško publiko.

Bistriški župan Emil Rojc je občankam ob dnevu žena podaril ogled predstave, ob zaključku komične igre pa je vsaka pripadnica nežnejšega spola kot znak pozornosti prejela nežen rdeč nagelj, simbol 8. marca.

IMG_2955.JPGIMG_2958.JPGIMG_2961.JPGIMG_2953.JPGIMG_2962.JPGIMG_2965.JPGIMG_2964.JPGIMG_2970.JPG

 

Na prejšnjo stran