Dan športa in kulture z društvom Jug

Objavljeno dne 19. marec 2017

Že tretji turnir z mednarodno udeležbo, ki je potekal v telovadnici OŠ Rudolfa Ukoviča v Podgradu, je bil izpeljan odlično. »Vesel sem, da smo ga izpeljali tako uspešno, saj s kar 106 tekmovalci ni bil ravno mali zalogaj« je zadovoljno pritrdil Emir Muhić, mojster karateja v Karate klubu Podgrad in predsednik Kulturnega umetniškega in športnega društva Jug.

Na tekmi so poleg domačinov sodelovali tudi Karate klub Samurai Sežana, Shotokan karate klub Postojna, tekmovalci iz karate klubov Forma in Triumf iz Tuzle ter Karate klub Regeneracija iz Velike Kladuše. Mladi so tekmovali v kategorijah od šest do osem let, od devet do dvanajst let in od trinajst do petnajst let. Gostje iz BIH so člani njihove državne reprezentance, zato so se domačini na to tekmo temeljito pripravljali dober mesec dni, priprave pa so obrodile sadove, saj so osvojili kar 6 zlatih in dve srebrni odličji.

»Prejšnje leto so se naši prijatelji iz Ilirske Bistrice udeležili turnirja v Tuzli, letos pa smo se odločili, da jih vrnemo obisk, še utrdimo naše sodelovanje in pripotujemo v Slovenijo. Tukaj nam je izredno lepo, saj so nas vsi lepo sprejeli. Načrtujemo pa že novo srečanje v prihodnjem letu« je povedal Armin Kapetanović, sodnik in član karate kluba iz Tuzle.

Novo srečanje pa bo še številčnejše, saj »bomo poleg bošnjaških karateistov povabili še hrvaške in srbske, tako da bomo organizirali še večji turnir z mednarodno zasedbo« je svoje načrte opisal Muhić.  

Po končani športni prireditvi so se gostje udeležili kulturnega dogodka v veliki dvorani Doma na Vidmu, ki so jo pripravili gostitelji. V bogatem programu so sodelovali Folklorna skupina Behar iz Kopra, Prosvetno društvo Nikola Tesla iz Postojne in recitacijska skupina, ki jo vodi Ismet Bekrić, bošnjaški pesnik, ki živi in ustvarja v Ilirski Bistrici. Po končani slovesnosti je sledila odlična zabava s petjem in plesom. Goce Petrov iz Jesenic in Ifet Braco Huskić iz Divače sta poskrbela, da so  zbrani veselo plesali kolo vse do zgodnjih jutranjih ur.

Kulturno umetniško in športno društvo Jug je bilo ustanovljeno z namenom povezovanja prebivalcev različnih kultur in narodnosti iz območja bivše skupne države Jugoslavije. Člani društva, ki je 26. novembra lani praznovalo prvo obletnico delovanja, so se uspešno integrirali v slovensko družbo in  prevzeli naš jezik ter kulturo za svojo. Prek različnih športnih in kulturnih dejavnosti želijo domačinom predstaviti tudi njihove običaje in navade. Društvo, ki ima svoje prostore v stari glasbeni šoli dobro sodeluje z Občino Ilirska Bistrica in županom Emilom Rojcem.

IMG_3068.JPGIMG_3085.JPGIMG_3076.JPGIMG_3094.JPGIMG_3103.JPGIMG_3109.JPGIMG_3165.JPGIMG_3169.JPGIMG_3164.JPGIMG_3172.JPGIMG_3174.JPGIMG_3182.JPGIMG_3184.JPGIMG_3167.JPGIMG_3185.JPGIMG_3179.JPG

 

 

Na prejšnjo stran