Večgeneracijski center Točka moči ponuja številne aktivnosti

Objavljeno dne 31. marec 2017

V VGC Točka moči se lahko oglasite ob ponedeljkih in torkih dopoldan med 8. in 12. uro ter ob četrtkovih popoldnevih med 16.30 in 19. uro!

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeva in enake možnosti je septembra 2016 objavilo javni razpis za sofinanciranje programov petnajstih večgeneracijskih centrov v Sloveniji. Vseh šest občin v regiji je pod okriljem RRA Zeleni Kras izrazilo namero o sodelovanju. Nosilec projekta je Zavod znanje Postojna, partnerji projekta pa so Zavod Samostojen iz Cerknice, Zavod Snežnik iz Loške Doline ter Ljudska univerza iz Ilirske Bistrice. Za izvajanje aktivnosti v Ilirski Bistrici in Pivki skrbi ena oseba, saj so bile za celotno regijo razpisane tri zaposlitve in pol in se jih ni smelo deliti na polovičke.

Občina Ilirska Bistrica je za delovanje centra VGC Točka moči Dom na Vidmu Ilirska Bistrica namenila prostore v Domu na Vidmu, v pisarni ruskega konzula. Vhod v center je s strani glavne ceste.

Center je odprt za vse občanke in občane občine Ilirska Bistrica. Namen centra je, da predstavlja osrednji prostor zbiranja in druženja v lokalnem okolju ter omogoča ohranja in širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb posameznika.

Skupaj se udeležujemo brezplačnih delavnic, krajših izobraževanj in izpopolnjevanj. Družimo se ob pogovorih, izmenjavi mnenj in izkušenj. Spoznavamo, da nas povezujejo interesi, izzivi in iskanje rešitev. Vsa društva v občini imajo možnost, da se v omenjenih prostorih predstavijo in izvajajo svoje aktivnosti.

 

K sodelovanju vabimo vse, ki so pripravljeni ponuditi svoja znanja in jih deliti z drugimi. Mlade (študente, dijake, prostovoljce …) in manj mlade, da z nami podelijo svoje veščine uporabe digitalnih tehnologij, tujih jezikov, spoznanja o novih trendih v prehrani in zdravju … starejše, da na vse zainteresirane prenesejo svoja znanja ročnih spretnosti (kvačkanje, pletenje, izdelavo gobelinov …), ki so vedno bolj cenjena, a žal med mlajšimi pozabljena. Da skupaj skozi zgodbe raziščemo preteklost kraja in oblikujemo njegovo prihodnost.

 

Za vas smo odprti trikrat tedensko:

Ponedeljek in torek: 8 – 12

Četrtek: 16.30 - 19

Čas delovanja centra se bo podaljševal v skladu z interesi občanov in članov društev.

 

Obiščite nas, delite z nami vaša zanimanja in izkušnje. Skupaj z nami oblikujte podobo Vašega centra, v katerem se bomo vsi počutili dobrodošle.

 

Spremljajte nas med dogodki na spletni strani občine Ilirska Bistrica, na oglasnih deskah po mestu, spletni strani www.lu-ilirska-bistrica.si in facebook strani Ljudska Ilirska Bistrica.

 

Romana Morano

Strokovna delavka v VGC Točka moči Dom na Vidmu

 

 

Na prejšnjo stran