Violinistka Tjaša Klanac navdušila občinstvo

Objavljeno dne 26. april 2017

Bivša učenka Glasbene šole Ilirska Bistrica je s svojim nastopom še enkrat dokazala, da postaja vrhunska violinistka, ki se lahko kosa s svetovnimi glasbenimi zvezdami.

Tjaša Klanac je z igranjem violine začela na bistriški glasbeni šoli, z glasbenim udejstvovanjem pa je nadaljevala na Glasbeni šoli Vič-Rudnik v Ljubljani pri prof. Tini Balazs. Mlada umetnica je dobitnica prvih nagrad na več mednarodnih tekmovanjih, kot solistka in komorna glasbenica. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev pri priznanih violinskih pedagogih, kot so Vesna Stanković, Vasilij Meljnikov,  Robert Szreder, Piotr Jasiurkowski, Stefan Milenković in Michael Frischenschlager.

Trenutno je dijakinja 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, kjer dopolnjuje svoje violinsko znanje v razredu prof. Jerneja Brenceta. Kot solistka redno nastopa z godalnim in kitarskim orkestrom Glasbene šole Ilirska Bistrica, saj ceni temeljno znanje, ki ga je prejela v domačem kraju.

Njenemu koncertu je prisluhnilo več kot sto ljubiteljev klasične glasbe, med katerimi je bil tudi priznani bistriški slikar Jože Šajn s soprogo.  

Na prejšnjo stran