Kino pod zvezdami: THE BEATLES

Objavljeno dne 03. julij 2017

Je kaj lepšega kot v toplem poletnem večeru gledati film na prostem v družbi jasnega neba in tisočerih zvezd?Vabljeni na ogled glasbeno-dokumentarnega filma THE BEATLES: OSMI DNI NA TEDEN, v petek, 7. julija ob 21h!

Navdušujoča dokumentarna kronika zgodnje koncertne kariere in meteorskega vzpona skupine The Beatles, časa neponovljive beatlomanije, ko so John, Paul, George in Ringo osvajali britanske, evropske in nato ameriške odre, da bi nazadnje obnoreli ves svet.

beatles

Režiser Ron Howard v filmu razišče zgodovino skupine The Beatles od njihovih prvih nastopov v majhnih klubih v Liverpoolu in Hamburgu do rekordnih svetovnih turnej po stadionih v New Yorku, Melbournu, Tokiu in drugod. Film je sestavljen iz redkih in nikoli predvajanih arhivskih posnetkov in novih intervjujev s Paulom McCartneyjem, Ringom Starrom ter njihovimi številnimi opazovalci in sopotniki. Howardov film oriše vso evforijo neverjetnega vzpona Beatlov, a tudi posledice, ki so jih zaradi tega utrpeli člani skupine, zaradi česar so avgusta leta 1966 prenehali igrati na koncertih in svojo čudežno glasbeno energijo raje posvetili snemanju prelomnih studijskih albumov, po katerih jih najbolje poznamo danes.


»Mislim, da so mladi danes petkrat bolj izpopolnjeni, vendar pri pojavu The Beatles obstaja določena družbena, intelektualna - celo filozofska - prvina v zvezi s tem, kdo so bili in kaj so predstavljali. Njihove skladbe so bile eno: zabavne, navdušujoče, omamne; vendar pa je pod tem skorajda vedno še nekaj več, nekaj neotipljivega.«

- Ron Howard, režiser

Zaključni špici sledi 30-minutni posnetek legendarnega koncerta skupine The Beatles na Shea Stadiumu v New Yorku!

glasbeno-dokumentarni film

Dolžina filma: 137 min

Režiser: Ron Howard

Igrajo: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Vir: www.cenex.si

Pridružite se nam v Kinu pod zvezdami in oglejte si zgodbo o legendah britanske glasbe!

 

 

 

 

Na prejšnjo stran