Osrednja občinska proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Objavljeno dne 05. februar 2018

Nastopila bosta združena mladinska zbora Glasbene šole Ilirska Bistrica in OŠ Antona Žnideršiča, ki bosta izvedla del programa s koncerta Potujoča muzika, ki se je odvijal 16. decembra 2017 v Cankarjevem domu. Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica se bodo predstavili z dramsko igro Modernizacija krsta pri Savici pod mentorstvom profesorice Katje Koren Valenčič.

prešeren

V prvem sklopu bomo slišali Kozinino KEKČEVO PESEM, Vodopivčevo MOJČINO PESEM in Gerbičevo AVE MARIJO. Z izborom pesmi omenjenih skladateljev so na decembrskem koncertu obeležili 110 let rojstva Marjana Kozine in 40 let smrti Marijana Vodopivca, obeh ustvarjalcev glasbe za filme o Kekcu, ter 100 let smrti Frana Gerbiča, ki je svojo prvo službo kot učitelj našel prav pri nas v Ilirski Bistrici. Kot zadnja v prvem sklopu bo na vrsti pesem NAJ ŽIVI HRUP! mladega slovenskega skladatelja Tineta Beca, ki je nastala prav za dogodek Potujoče muzike in je decembra doživela svojo praizvedbo.

V drugem sklopu bomo s Potujočo muziko potovali po svetu in se medkulturno povezovali. Slišali bomo namreč afriško, japonsko in maorsko pesem.

Zbor vodi Elena Sedmak, ob klavirju Marko Kanalec.

V nadaljevanju si bomo ogledali modernizirano verzijo Krsta pri Savici, ki je parodija na omenjeno delo.

Pridružite se nam v sredo, 7. februarja 2018, ob 19. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu.

 

 

Na prejšnjo stran