Ana Desetnica v Ilirski Bistrici

Objavljeno dne 02. julij 2018

Vrt Sokolskega doma je zadnjo soboto v juniju zaživel z urbano umetnostjo. Že drugo leto je Ilirska Bistrica v sklopu prireditev Poletje v Bistrici in na Premu gostila vseslovenski mednarodni festival uličnega gledališča Ano Desetnico

 Organizatorji dogodka TIC Ilirska Bistrica in Mladinski klub Nade Žagar (MKNŽ) so dogajanje popestrili z otroškimi delavnicami, kjer so otroci v znamenju gledališča izdelovali maske.

                    IMG_20180630_152322[1]      IMG_20180630_162632

 

Sledil je izbor so treh predstav, katerih vsebine so bile namenjene tako malim, kot tudi tistim starejšim obiskovalcem. Prva v nizu je bila predstava Riba v izvedbi slovenske skupine PolPet.  Ulično gledališče ponuja nove dimenzije, ki se odpirajo z interakcijo med nastopajočimi in publiko. Nizozemska skupina Ravart je v vlogi starčkov polnih energije in kreativnega navdiha pospravila vrt, dvorila in se ob pomoči otrok naučila spuščati po toboganu. Vsebino in sestavine svojih predstav jim nudi občinstvo in tako vsakodnevno življenje spremenijo v gledališče.  Trije prikupni starčki Tom, Tom in Tom so s pohodno predstavo iz slehernega gledalca privabili nasmeh in sodelovanje, kar je umetnikom dalo navdih in možnost, da je bil nastop vrhunski. Ulično dogajanje se je zaključilo z izjemno plesno predstavo o Zmajevem zrcalu. Pripovedka o iskalcu zmaja v izvedbi slovensko, hrvaško, mehiške zasedbe Fluid balance team, ki je prepotoval celo Zemljo, je bila prepletena z elementi sodobnega in izraznega plesa, akrobatike in cirkusa pa do borilnih veščin in klasičnih kitajskih plesov s pahljačami.

                         IMG_20180630_165004      IMG_20180630_175704

Na prejšnjo stran