Festival Poletje v Bistrici in na Premu 2018

Objavljeno dne 07. julij 2018

V letošnjem letu poletje v Ilirski Bistrici že tretjič zapovrstjo obeležujemo s festivalom Poletje v Bistrici in na Premu, katerega glavni cilj je bogatiti lokalno-turistično ponudbo v poletni sezoni. Program je namenjen tako lokalnemu prebivalstvu kot turistom, ki se v poletnih mesecih mudijo na naši destinaciji.

 

Bogat kulturno-glasbeni program, ki se odvija na gradu Prem in na ulicah Ilirske Bistrice smo oblikovali z željo, da pritegne pozornost tako domačim kot tujim gostom in kot tak tudi privabi obiskovalce v našo destinacijo. Na ta način smo soustvarili turistični produkt, ki temelji na kulturi in kulturni dediščini naših krajev ter s tem obogatili turistično ponudbo destinacije. Festivalski program smo pričeli 16. junija,  na dan Poletne muzejske noči, ko smo na gradu Prem gostili komorni orkester Camerata Laibach, katerega članica je domačinka, obetavna mlada violinistka Tjaša Klanac. Sledil mu je koncert primorskega kantavtorja Rudija Bučarja in Istrabenda, ki se je zaradi slabe vremenske napovedi odvil v veliki dvorani Doma na Vidmu.

10. avgusta bomo v čarobnem vzdušju grajskega vrta gradu Prem uživali v nastopu primorske pevke Tinkare Kovač.

Festivalski utrip je čutiti tudi v mestu, saj je Ilirsko Bistrico tudi letos obiskala Ana Desetnica in nam predstavila sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Ljubitelji kino predstav na prostem pa bodo prišli na račun v Kinu pod zvezdami v atriju Doma na Vidmu z dokumentarnim filmom o znani ameriški skupini The Stooges in njihovemu frontmenu Iggyju Popu.

                     TINKARA

Vrhunec festivalskega programa bo zagotovo že tradicionalni dogodek za vse generacije Dobimo se na Placu, kjer poleg TIC-a in PMK-ja sodelujejo še druga lokalna kulturno-športna društva. Dogajanje na placu bomo popestrili s sejemsko ponudbo ter dobro glasbo po okusu vseh generacij, kjer bomo uživali v zvokih skupine Ku adn in skupino Danilo Kocjančič Friends .

Bogat poletni vrvež bomo sklenili z odmevnimi gledališkimi imeni slovenske scene. Konec avgusta bomo z gledališko igro  Cankar strip s Pižamo, Rozo in Gombačem dali piko na i poletju v Bistrici in na Premu.     

 

Na prejšnjo stran