Veseli december v Ilirski Bistrici 2018

Objavljeno dne 28. november 2018

Veseli december v Ilirski Bistrici

Mesec december je pravljičen, čaroben ter prijeten. In takšno bo tudi vzdušje v občini Ilirska Bistrica. Mesto bo odeto v praznične lučke, v parku Nade Žagar bo oživela Pravljična deželica ter zasvetilo bo zvezdno nebo nad drsališčem. Edinstven program pod skupnim imenom Veseli december v Ilirski Bistrici pa bo popestril decembrsko dogajanje v mestu.

Na Turistično informacijskem centru Ilirska Bistrica smo poskrbeli, da bo dogajanje v Ilirski Bistrici pestro skozi ves mesec. V sodelovanju s številnimi društvi in drugimi akterji smo pripravili prireditve, na katerih bo vsakdo našel nekaj po svojem okusu. Glavnina dogajanja se bo odvijala v parku Nade Žagar med Pravljično deželico in drsališčem.

Začeli bomo že 1. decembra od 16. ure dalje z Miklavževim sejmom in ob prijetnih melodijah Mešanega pevskega zbora »Štorija« Rukavac. Ob 17. uri bomo ob otroški igrici V Miklavževem plašču pričakali Sv. Miklavža, nato pa bomo skupaj prižgali praznično okrasitev mesta. Tokratna praznična okrasitev bo zajemala novoletno smreko na trgu maršala Tita, svetleče lučke po mestu ter Pravljično deželico v parku Nade Žagar. Sledila bo otvoritev drsališča, ki bo vsem navdušencem drsanja na voljo do 6. januarja prihodnjega leta.

 

Program Veselega decembra se bo nadaljeval vsako soboto v decembru ob drsališču. Tako bodo lahko vsi oroci poleg drsanja uživali v spremljevalnem programu ob drsališču.

8. decembra  bomo organizirali Praznične ustvarjalne delavnice v sodelovanju z društvom Otroške zabave in animacije. Razmigali bomo male prstke in kot se za praznični čas spodobi, ustvarjali in izdelovali prave decembrske snežinke, okraske in ostale izdelke primerne starosti otrok.

Praznicne_delavnice_dogodek-mala

V soboto, 15. decembra pa smo pripravili program za tiste malo večje otroke. V našo družbo smo povabili Magic Aleksandra. Mlademu čarodeju Aleksandru je zabavanje otrok v veselje, njihovi nasmehi mu vedno polepšajo dan in poskrbijo za dodaten zagon. Vedno se potrudi in skuša s svojim programom ustvariti čarobno vzdušje, ki se nadaljuje tudi po nastopu. Družbo mu bo delala mlada obetavna pevka Beverly Šuštar, katere korenine segajo prav v naše mesto.

Beverly+Aleksander_dogodek-mala

22. decembra se bomo podali na zabavno iskanje Božičkove kape. Odpravili se bomo na potep po Pravljični deželici in skupaj na zabavnih postojankah rešili razne naloge ter poiskali Božičkovo kapo ter mu poleg kape pokazali tudi kakšno zabavno koreografijo na božično pesem. Otroci se bodo lahko  vsako soboto tudi posladkali s prazničnimi miškami.

 

Iskanje_kape_dogodek-mala

 

29. decembra bomo v Domu na Vidmu gostili pujso Pepo, ki bo skupaj z malimi nadobudneži napisala pismo Dedku Mrazu. Na odru ji bo delala družbo Alenka Kolman, s katero bosta skupaj  priklicali dobrega moža.

Dedek_mraz_dogodek-mala

Naj bo silvestrovo to leto posebno in drugačno od prejšnjih. Zato smo za vas pripravili silvestrovo na drsališču, ki bo čarobno in polno presenečenj. Vsekakor pa za čisto vse.

Silvestrovo_dogodek-mala

TIC Ilirska Bistrica

Na prejšnjo stran