Pomlad nas prebuja

Objavljeno dne 01. april 2019

Čeprav nam je gripa letos pošteno pokazala zobe, se v Domu starejših občanov Ilirska BistricaSidro ne damo. Polni načrtov in idej se veselimo dogodkov, ki popestrijo naš vsakdanjik.

Čeprav nam je gripa letos pošteno pokazala zobe, se v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica ne damo. Polni načrtov in idej se veselimo dogodkov, ki popestrijo naš vsakdanjik.

19. februarja smo ob pokroviteljstvu društva Spominčica - Alzheimer Slovenije in Doma starejših občanov Ilirska Bistrica odprli prvo demenci prijazno točko v naši občini. S tem smo tudi uradno postali mesto, kjer lahko vsak občan vedno dobi največ koristnih napotkov v zvezi z oskrbo osebe z demenco.

Ob kulturnem dnevu smo pripravili proslavo, ki jo je s čutnimi deklamacijami Prešernovih pesmi,ob spremljavi domskega pevskega zbora in harmonikarja Ivana Šuštarja,obogatil g. Franc Gombač.

Na pobudo Košarkarske zveze Slovenije, ki nam je podarila dvajset vstopnic za ogled košarkarske tekme med Slovenijo in Ukrajino, in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije smo se v ponedeljek, 25. februarja z avtobusom odpravili v Stožice. Po sprva medlem vzdušju ob ne prav odlični predstavi naših je sledil nepričakovan obrat, ki je mladi ekipi poklonil priložnostza veselje. Tudi s pomočjo nas, navdušenih in glasnih navijačev, si je Slovenija končno priborila zmago, nam pa podarila nekaj dragocenega adrenalina, ki nas je, polne energije in dobre volje, ponesel nazaj domov. Za večino stanovalcev in stanovalk je bil to prvi obisk naše največje športne dvorane. Ena od udeleženk, sicer navdušena spremljevalka slovenskega športa, je povedala, da je to najlepše darilo za njen sedeminosemdeseti rojstni dan. Druga, ki ponosa na svoj podvig ni mogla skrivati, je vzhičeno ponavljala: »Pa kaj delam jaz tukaj, jaz sem vendar prababica!«

Da leta res ne morejo odgnati dobre volje, smo pokazali na pustni prireditvi. Večina stanovalcev je bila vse življenje tako ali drugače vpeta v praznovanje pusta in na ta dan se še vedno zeloradi poveselijo. Skupaj smo se našemili v tim Zdravstvene in pokojninske reforme in, vsaj za ta dan, rešili vse probleme, ki pestijo slovensko zdravstvo. Zmanjšali smo čakalne dobe, ponudili zelo efektivne usluge, predvsem pa se dobro nasmejali. Ja, smeh je res pol zdravja!

8. marec je za naše gospe pomemben dan. Večina je namreč predstavnic generacije, ki se je morala še dobro potruditi, da so se v družbi znašle kot enakopravne nasprotnemu spolu. Nenazadnje je v domu delež žensk 70-odstoten, kar pove, da svoje poslanstvo jemljemo zelo resno. Kot že nekaj let zapored je prireditev ob prazniku žena tudi letos pripravil Rdeči križ Slovenije, Območna enota Ilirska Bistrica, pod vodstvom gospe Jožice Vidmar s prostovoljkami in učencema Manco in Klemnom. Stanovalke so dobile simbolična darilca, posebno presenečenje, spomladansko rožico, pa so tokrat prejele zaposlene v domu. Na ta način so člani Rdečega križa izrazili svoje spoštovanje do vseh, ki se vsakodnevno trudijo za dobro počutje bolnih in ostarelih. Hvala!

V teh dneh se dela na rekonstrukciji treh traktov z naglico bližajo koncu. Še zadnji obrtniki zaključujejo pomembne podrobnosti. V naslednji številki bomo lahko obširneje poročali o tej pomembni pridobitvi za stanovalce in zaposlene.

Do takrat vas lepo pozdravljamo in vam želimo, da pomlad v vas prebudi željo po gibanju in veselje do vsega, s čimer nas narava vsako leto znova navduši in preseneti!

 

DSO Ilirska Bistrica

 

57pomlad nas prebuja2

Na prejšnjo stran