Društvo diabetikov Ilirska Bistrica bogatejše za nov AED

Objavljeno dne 01. januar 2019

V »Društvu diabetikov Ilirska Bistrica« smo si v lanskem letu zadali nalogo, da za potrebe društva, pa tudi okolice, kjer ima društvo svoj sedež, kupimo avtomatski zunanjidefibrilator (AED).Sidro

V »Društvu diabetikov Ilirska Bistrica« smo si v lanskem letu zadali nalogo, da za potrebe društva, pa tudi okolice, kjer ima društvo svoj sedež, kupimo avtomatski zunanjidefibrilator (AED).

Glede na to, da je bil nakup AED za društvo prevelik finančni zalogaj, smo za finančna sredstva najprej poprosili Fundacijo humanitarnih in invalidskih organizacij Slovenije, ki je naši prošnji ugodila. Nato je Ivan Bergoč za finančna sredstvapoprosil nekatera bistriška podjetja, med člani pa je zaokrožila akcija Namesto kave, daruj 2 evra za AED. S skupnimi močmi in s podporo podpredsednika Zveze društev diabetikov Slovenije g. Alojza Rudolfa nam je v oktobru 2018uspelo kupiti AED. Poleg FIH-a so nas finančno podprli: Irbis, d. o. o., Teles, d. o. o., Liburnia, d. o. o., Es3, d. o. o., Grames, d. o. o., Transport Janežič, Kraške lekarne, Avtomati Štefančič, Instalacije Kovačič, udeleženci srečanja letnika 1948 in še preko sto članov društva, kijih na tem mestu ne morem poimensko navajati, darovali pa so vsak po svojih finančnih zmožnostih (seznam je objavljen na oglasni deski društva).

V imenu Društva diabetikov Ilirska Bistrica vsem in vsakemu posebej iskrena hvala!

Na tihem si vsi želimo, da bidefibrilator čim manjkrat potrebovali, če pa bomo z njim komu rešili življenje, nam bo vsem toplo pri srcu.

V začetku leta smo v društvu opravili še izobraževanje za rokovanje z AED, Andrej Bergoč pa je s svojimi sodelavci AED namestil v predprostoru sedeža društva na Levstikovi 5v Ilirski Bistrici.AED je javno dostopen vsem občanomv primeru, da bi ga potrebovali.

Andreja Rebec

 

Dragi občani in občanke!

V prostorih društva v Levstikovi ulici vam bomo za poravnavo članarine, vpis novih članov in informacije na voljo na semanja dneva, 1. in 16. marca,od 10.00 do 12.00 in ob sredah, 6., 20. in 27. marca, od 11.00 do 12.00.

Lepo vabljeni v našo družbo!

Društvo diabetikov Ilirska Bistrica

 

 

 

Na prejšnjo stran