13. marec 2019

Že tretji Festival vin je v Dom na Vidmu privabil številne ljubitelje dobre kapljice, ki so ob odličnih vinih in dobri hrani razpravljali o svojih vinskih favoritih. Teoretični del dogodka je bil letos v znamenju terana.

20. februar 2019

20. februar 2019

12. februar 2019

14. januar 2019

MESEC KULTURE 2019 V OBČINI ILIRSKA BISTRICA Pisalo se je leto 1976, ko je tedanja Občinska kulturna skupnost 22. januarja na svečani seji skupščine, ki je bila posvečena 100-letnici rojstva pesnika Dragotina Ketteja, rojenega 19. januarja 1876 na Premu, sprejela sklep, da se 19. januar, dan pesnikovega rojstva, razglasi za kulturni praznik Občine Ilirska Bistrica.

24. december 2018

Razmišljate o posvojitvi živali?

28. november 2018

Veseli december v Ilirski Bistrici Mesec december je pravljičen, čaroben ter prijeten. In takšno bo tudi vzdušje v občini Ilirska Bistrica. Mesto bo odeto v praznične lučke, v parku Nade Žagar bo oživela Pravljična deželica ter zasvetilo bo zvezdno nebo nad drsališčem. Edinstven program pod skupnim imenom Veseli december v Ilirski Bistrici pa bo popestril decembrsko dogajanje v mestu.

29. oktober 2018

Ob otvoritvi prenovljene velike dvorane Doma na Vidmu vabljeni na eno žlahtno komedijo \"GUŠTO GRE NA ROMANJE\", ki bo 3. novembra 2018, ob 19. uri v Domu na Vidmu. Vstop prost z brezplačno vstopnico, ki jo lahko prevzamete v TIC Ilirska Bistrica-galerija.

23. oktober 2018

V soboto, 27. 10. 2018 vljudno vabljeni na grad Prem, katerega bomo za vas pravljično obarvali. Tradicionalno smo za vse grajske nadobudneže pripravili Pravljično noč na gradu Prem.

15. oktober 2018

Namen Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti. Letos smo na gradu Prem združili moči Pokrajinski muzej Koper, enota Ilirska Bistrica, TIC Ilirska Bistrica, Osnovna šola Jelšane in Brkinski sadjarji.

03. oktober 2018

Hotel Transilvanija 3: Vsi na morje, Mala noga, Christopher Robin in Johnny English spet v akciji so filmi, ki bodo tokrat na sporedu. Vzemite si čas za filmsko obarvano soboto. Vljudno vabljeni!

20. avgust 2018

Vrhunec festivalskega programa Poletje v Bistrici in na Premu je zagotovo že tradicionalni dogodek za vse generacije Dobimo se na Placu, ki se je odvijal v delu Ilirske Bistrice, ki je že od nekdaj bil prostor za spletanje poslovnih in družabnih vezi. Sodelovanje med Klubom študentov Ilirska Bistrica, Društvom otroške zabave in animacije ter TIC-em Ilirska Bistrica že tretje leto zapovrstjo prinaša zanimiv in pester program, ki na ulice Bistrice privabi vse, ki uživajo v poletnem druženju.

24. julij 2018

Vabljeni na Bač!

18. julij 2018

Oglejte si film o ameriški skupini The Stooges in njihovemu zvezdniku Iggyju Popu. Pridružite se nam pod zvezdnatim nebom in se prepustite nepozabnim uspešnicam.

13. julij 2018

07. julij 2018

V letošnjem letu poletje v Ilirski Bistrici že tretjič zapovrstjo obeležujemo s festivalom Poletje v Bistrici in na Premu, katerega glavni cilj je bogatiti lokalno-turistično ponudbo v poletni sezoni. Program je namenjen tako lokalnemu prebivalstvu kot turistom, ki se v poletnih mesecih mudijo na naši destinaciji.

02. julij 2018

Vrt Sokolskega doma je zadnjo soboto v juniju zaživel z urbano umetnostjo. Že drugo leto je Ilirska Bistrica v sklopu prireditev Poletje v Bistrici in na Premu gostila vseslovenski mednarodni festival uličnega gledališča Ano Desetnico

06. junij 2018

Počastitev Vilharjevega leta na gradu Prem V petek, 1. junija smo na gradu Prem preživeli prijeten grajski večer. V počastitev Vilharjevega leta smo na gradu odprli razstavo fotografij z naslovom Japonska popotovanja skozi čas, avtorja Gorazda Vilharja.