BISTRIŠKI OTROCI OBISKALI RUSKO VELEPOSLANIŠTVO

Objavljeno dne 04. oktober 2018

Otroke iz vseh sedmih osnovnih šol v občini Ilirska Bistrica je doletela izjemna čast, saj so osebno spoznali ruskega veleposlanika v Sloveniji Dokuja Zavgajeva, ki jim je obljubil nepozabno doživetje v Moskvi in jim zaželel srečno pot.

»S pomočjo gospe Tatjane Rupert in ruske fundacije »Blagovest« Slovenijo vsako leto obišče približno dva tisoč ruskih otrok, ki se tu zdravijo, počivajo, dopustujejo in si ogledujejo Slovenijo. Okrepiti pa moramo tudi slovenska potovanja v rusko prestolnico, da tudi naši otroci bolje spoznajo Rusijo in upam, da boste uživali v ekskurziji, ki smo vam jo pripravili. V vašem pestrem programu so predvidena srečanja z vašimi ruskimi vrstniki, ogled Moskve, izlet v Kremelj, ogled cirkuške predstave in baleta. Želim vam lepo popotovanje,« je bistriške osnovnošolce in učence Osnovne šole Bežigrad ter njihove spremljevalce nagovoril ruski veleposlanik Doku Zavgajev.  

IMG_4534.JPGIMG_4526.JPG

Ruska fundacija Blagovest in gospa Tatjana Rupert ter Občina Ilirska Bistrica bodo v okviru dobrega sodelovanja med prijateljskima državama Rusijo in Slovenijo bistriškim osnovnošolcem omogočili nepozaben izlet v svetovno prestolnico. Izleta se bo udeležilo sedem učencev, po en iz vsake bistriške šole, spremljali pa jih bosta tudi dve ravnateljici, in sicer ravnateljica Osnovne šole Podgora Kuteževo Mirjam Vrh ter ravnateljica Osnovne šole Antona Žnideršiča Karmen Šepec, ki je na sprejemu dejala: »Na Osnovni šoli Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici smo pred dvema letoma gostili otroke iz Rusije. Na kulturno-športni prireditvi so bili prisotni otroci iz vseh sedmih šol v naši občini in ta dan je vsem nam ostal v spominu kot lepa in prijetna življenjska izkušnja. Skupaj so tekmovali v športnih disciplinah in skupaj smo zapeli »Katjušo« v slovenskem ter ruskem jeziku. Res smo veseli, da smo vas imeli priložnost osebno spoznati in se vam zahvaliti za to priložnost. Prepričana sem, da bodo otroci ob vrnitvi svoja doživetja zaupali svojim vrstnikom, saj bo to resnično nepozaben dogodek, ki se ga bodo spominjali celo življenje«.

Nadarjeni bistriški otroci se bodo po Rusiji potepali v družbi vrstnikov bežigrajske osnovne šole in skupno potovanje v rusko prestolnico bo odlična priložnost za spoznavanje ruske kulture, njihovih običajev ter navad kot tudi sklepanja novih prijateljskih vezi z ljubljanskimi vrstniki.  

Ruskemu veleposlaniku Dokuju Zavgajevu se je za posebno priložnost, ki jo je izkazal bistriškim učencem, iz srca zahvalil tudi župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc, ki je povedal: »V imenu naših učencev se vam iskreno zahvaljujem za sprejem na vašem veleposlaništvu in za izlet, ki ste ga organizirali z gospo Tatjano Rupert. Vesel sem, da smo se danes srečali in upam, da bomo tudi vnaprej uspešno sodelovali«.

Po prisrčnem fotografiranju, nagovorih in sladkanju z odličnimi tradicionalnimi ruskimi slaščicami na sedežu veleposlaništva v centru Ljubljane, na Tomšičevi 9, je prišel čas slovesa, otroci pa že nestrpno pričakujejo odhod novim dogodivščinam naproti.

IMG_4517.JPGIMG_4524.JPGIMG_4530.JPGIMG_4516.JPGIMG_4538.JPGIMG_4553.JPGIMG_4558.JPGIMG_4533.JPG

Na prejšnjo stran