Facebook

Poletna muzejska noč na gradu Prem

od 19.06.2021

Prem -

PMN_2021

 

 

 

 

 

Tudi letos se skupaj s Pokrajinskim muzejem Koper, enoto Ilirska Bistrica pridružujemo skupni akciji slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij, ki bo potekala že 19. leto zapored.    

 

Za vas smo pripravili pester izbor aktivnosti:    

- ob 18.00:

OTVORITEV RAZSTAVE Ne bom se vdal: življenje Dragotina Ketteja

Avtorica razstave: Aneja Rože, Pokrajinski muzej Koper, enota Ilirska Bistrica

Oblikovanje razstave: Kristina Šlosar, TIC Ilirska Bistrica

Na prenovljeni razstavi v stavbi nekdanje premske osnovne šole, v kateri se je pesnik rodil, vam predstavljamo njegovo življenjsko pot, dela in obeleževanja po njegovi smrti.    

- ob 19.30:

KONCERT Kette nas povezuje

Izvajalec: Zdravko Pleše

»Kette nas povezuje« je projekt štirih partnerjev, ki namerava poezijo Dragotina Ketteja ponesti v sodobni glasbeni govorici različnim generacijam prebivalstva, predvsem na področju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna. Tako bodo Kettejeve pesmi zazvenele v popularnih ritmih popa, hip-hopa ter valčka in polke.    

- ob 21.00:

VODEN OGLED PO GRADU PREM

Sprehodite se po gradu Prem in odkrijte grajske skrivnosti! Zanimivo in poučno vodstvo po stalnih razstavah.  

 

Ob koncu programa boste lahko okušali lokalno hrano, med drugim tudi nove kulinarične produkte, ki so nastali v okviru projekta Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom. Naložbo sofinancira Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.  

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, predložiti pa morate:

- dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa ali - dokazilo o prebolelosti ali cepljenju zoper COVID-19 (katera dokazila so veljavna najdete v 6. odstavku 3. člena na spodnji povezavi).

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-1549/odlok-o-spremembah-odloka-o-zacasni-omejitvi-ponujanja-kulturnih-storitev-koncnim-uporabnikom-v-republiki-sloveniji?fbclid=IwAR0iGBFnBM6jMfc9E-JxpHpPIuEwW-FspAV40RcFmE9QSI03AJBkd8IBpOQ

Otroci, ki še niso dopolnili 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki udeleženi na dogodku ne potrebujejo nobenega testa ali dokazila.    

 

Za vse obiskovalce je obvezna uporaba zaščitne maske in upoštevanje higienskih predpisov.    

 

Ta odlok velja do nedelje, 13. 6. 2021, zato vas bomo o spremembah oz. sprostitvi omejitev za udeležbo obvestili.

 

Dogodka se lahko udeleži največ 50 oseb, zato bo VSTOP MOŽEN LE Z BREZPLAČNO VSTOPNICO.   

Od 14. do 18. 6. 2021 jih lahko prevzamete v TIC-u v Ilirski Bistrici oz. na Premu.

Možna je tudi rezervacija vstopnic na info@tic-ilbistrica.si oz. na 040 78 71 78 (TIC Ilirska Bistrica) ali 040 31 37 37 (TIC Prem).

 

Pridružite se nam!   

ar©tur