DAN ODPRTIH VRAT V DOMU NA VIDMU

Objavljeno dne 16. november 2018

Občani so si v petek, 16. novembra 2018, ob 14. uri v spremstvu župana Občine Ilirska Bistrica, načelnice Upravne enote Ilirska Bistrica Mirjane Valenčič in direktorice Centra za socialno delo Kristine Zadel Škrabolje.

IMG_5506.JPGIMG_5508.JPGIMG_5515.JPGIMG_5516.JPGIMG_5518.JPGIMG_5509.JPGIMG_5521.JPGIMG_5530.JPGIMG_5529.JPGIMG_5535.JPGIMG_5532.JPGIMG_5537.JPG

»Dobrodošli na ogledu novih prostorov, ki jih je država v Domu na Vidmu uredila za svoje organe! Upravna enota, center za socialno delo in zavod za zaposlovanje bodo v kratkem pod skupno streho in bolj dostopni občankam in občanom. Prostori so oblikovani na podlagi dogovorov s projektantom in so popolnoma v skladu z njihovimi željami in potrebami,« je vse navzoče pozdravil bistriški župan Emil Rojc.

»Lepo pozdravljeni v mojem imenu in imenu vseh zaposlenih na naši upravni enoti! Od leta 1995 delujemo v prostorih občine, na matičnem uradu in nad banko v 2. nadstropju. Želja po novih prostorih se je porodila že kmalu po letu 199; iskale so se možne rešitve a vsaka od različnih variant je imela določene pomanjkljivosti. Preureditev Doma na Vidmu je bila v igri že prej a intenzivneje smo o tej lokaciji pričeli razmišljati leta 2013. Lani poleti smo imeli prenos prostorov, dobro leto kasneje pa smo tik pred vselitvijo. Za invalide in mamice z vozički imamo na razpolago dvigalo, ki bo močno olajšalo dostop do naših prostorov v 1. nadstropju. Novi prostori so prijaznejši za zaposlene in občane, saj se vse odvija zgolj v eni etaži; stavba pa je pravo administrativno središče, saj so vsi organi skoncentrirani v tej stavbi. Če bo šlo vse po sreči, bomo že v ponedeljek, 10. decembra 2018, poslovali na tej lokaciji,« je napovedala načelnica Upravne enote Ilirska Bistrica Mirjana Valenčič.

»Lepo pozdravljeni tudi v imenu centra za socialno delo! Zelo smo veseli, da smo z ministrstvom in Občino Ilirska Bistrica končno prišli do težko pričakovanih prostorov v Domu na Vidmu. Novi prostori so projektirani tako, da se spoštuje zasebnost strank, zato ima vsaka delavka svojo pisarno. Glavni vhod v naše prostore je ob Galeriji Doma na Vidmu. Selitev na to lokacijo načrtujemo konec februarja prihodnje leto,« je na predstavitvi prostorov povedala direktorica Centra za socialno delo Kristina Zadel Škrabolje.

»Dobrodošli v prostorih zavoda za zaposlovanje, ki domuje nasproti avtobusnega postajališča ob Domu na Vidmu,« je obiskovalce pozdravil direktor IPIL d.o.o. in jim razkazal prostore bodočega bistriškega urada za delo.

 

Na prejšnjo stran