Kulturni teden v knjižnici

Objavljeno dne 01. april 2019

Mesec februar imenujemo tudi mesec kulture. V tem mesecu posebno pozornost namenjamo življenju in delu največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. 8. februarja tako praznujemo slovenski kulturni praznik. V Knjižnici Makse Samsa Ilirska Bistrica teden kulture že vrsto let obeležujemo z različnimi dejavnostmi.Sidro

Mesec februar imenujemo tudi mesec kulture. V tem mesecu posebno pozornost namenjamo življenju in delu največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. 8. februarja tako praznujemo slovenski kulturni praznik. V Knjižnici Makse Samsa Ilirska Bistrica teden kulture že vrsto let obeležujemo z različnimi dejavnostmi.

V tem tednu so nas obiskali varovanci Društva za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa »Vezi«. Pripravili smo jim kviz na temo življenja in dela dr. Franceta Prešerna. Varovanci Dnevnega centra Podgrad in Dnevnega centra Ilirska Bistrica so se med seboj pomerili v znanju. Izkazali so se za dobre poznavalce našega največjega slovenskega pesnika. Boljša skupina je bila za svoje odgovore nagrajena s knjigo.

Slovenski kulturni teden smo proslavili tudi z učenci Dnevnega centra Sonček. Otroci so si najprej ogledali predstavljeno projekcijo o dr. Francetu Prešernu. Po ogledu so dečki in deklice med seboj tekmovali v poznavanju njegovega življenja in dela. Obe ekipi sta si za odlično znanje prislužili knjižni nagradi.

V naši knjižnici sta mesecu kulture posvečeni tudi mesečni – februarski knjižni uganki, ki vprašujeta po kulturnem prazniku in največjem slovenskem pesniku Francetu Prešernu.  Izžrebanec februarske knjižne uganke bo nagrajen s knjižno nagrado.

Pustno obarvan dan v mesecu kulture v knjižnici

Knjižnica Makse Samsa je tudi letos v času zimskih šolskih počitnic poskrbela za druženje z otroki.Organizirala je zimsko-pustne ustvarjalne delavnice, na katerih so otroci s pomočjo knjižničark izdelovali pustne maske, kape in druge pustne izdelke, ki so jih potem zadovoljno odnesli domov. Nekatere so prav gotovo uporabili tudi kot dodatek pri maskiranju.

 

Vlasta Kirn

Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica

 

68 mesec februar2

 

68 mesec februar1

Na prejšnjo stran