Pujsa Pepa in dedek Mraz obiskala najmlajše

Objavljeno dne 01. januar 2019

Otroška gledališka predstava je v veliko dvorano Doma na Vidmu privabila veliko število malih navihančkov, ki so v spremstvu staršev in starih staršev pozdravili Pujso Pepo in zadnjega od dobrih mož, ki obdarujejo v veselem decembru.

Otroška gledališka predstava je v veliko dvorano Doma na Vidmu privabila veliko število malih navihančkov, ki so v spremstvu staršev in starih staršev pozdravili Pujso Pepo in zadnjega od dobrih mož, ki obdarujejo v veselem decembru.

Pujsa Pepa, ki živi v hišici na hribu z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom, je v družbi dobre vile Alenke Kolman obiskala praznično okrašeno Ilirsko Bistrico in pozdravila vse otroke. Sramežljiva Pujsa Pepa je malim nadobudnežem pokazala punčko, ki ji jo je podarila njena babi in s katero se nadvse rada igra. Ker bratca Jureta ni bilo poleg, se je z veseljem popeljala tudi z Juretovim avtomobilom, a je na koncu le priznala, da ima od vseh igrač najraje žogo.

Ko je ura odbila osem, se je Pujsa Pepa zazibala v sladke sanje. Po krepčilnem spancu se je v novo jutro zbudila lačna in otrokom zaupala, da so kosmiči, jogurt in sadje najboljši za zajtrk. Sledila je obvezna telovadba, s katero so se otroci razmigali na ena, dva in tri. Po vrtenju z glavo, dvigovanju rok, kroženju z boki in skokih v zrak so sledili še obvezni počepi.

Pujso Pepo je zaskrbelo, če je bila celo leto dovolj pridna, da ji bo dedek Mraz prinesel darilo. Radovednim otrokom je pokazala, da zna lepo risati in še lepše barvati. Na vprašanje, kaj si želi za darilo, je odgovorila, da sanja veliko nogometno žogo, s katero bi v družbi očeta igrala nogomet, in bombončke, ki bi jih snedla z bratom Juretom. Pujsa Pepa je svojo željo napisala v prisrčnem pismu, ki ga je poslala dedku Mrazu. Tudi otroci v dvorani so povedali, da so vse svoje želje zaupali dobremu možu, ter v družbi Pujse Pepe in dobre vile veselo zapeli in zaplesali. Po dvorani so odmevali verzi pesmice Če si srečen, nato pa se je že počasi bližal čas težko pričakovanega prihoda dobrega moža z darili. Da bi ga otroci uspešno priklicali v dvorano, so zapeli Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš … in skozi vrata dvorane je pokukal nihče drug kot belobradi gospod.

Otroškemu veselju ni bilo konca, ko se je počasi spuščal po stopnicah dvorane in veselo mahal otrokom, ki so ga pozdravljali in vzklikali: »Dedek Mraz!«. Povzpel se je na oder in najmlajše toplo pozdravil. Zanimalo ga je, če so toplo oblečeni, imajo na glavah kape, so zaviti s šalom in nosijo rokavice, ki jih ščitijo pred mrazom. Otroke je povprašal, če so poskrbeli za živali, da so na toplem in imajo zadostno količino hrane in svežo vodo. Zaupal jim je, da je skrb za zdravje zelo pomembna, zato si morajo redno umivati zobe in skrbeti za osebno higieno, kot to pridno počnejo domače muce. Ko so mamice in očki dobremu možu zagotovili, da so bili njihovi otroci pridni in poslušni, so se ti postavili v vrsto in nestrpno čakali, da lahko osebno spoznajo dedka Mraza, ki jih je vzel v naročje in se z njimi fotografiral za spomin.

Tako je TIC Ilirska Bistrica v sodelovanju z Občino Ilirska Bistrica uspešno izpeljal še zadnji zanimiv dogodek za otroke v programski shemi Veselega decembra v Ilirski Bistrici.

 

11 PUJSA3

 

11 PUJSA4

 

11 PUJSA5

Na prejšnjo stran