Doktorica Ivica Smajla – častna članica Zdravniške zbornice

Objavljeno dne 01. januar 2019

Med prejemniki odličij, ki jih podeljuje Zdravniška zbornica Slovenije za izjemne dosežke, je bila v lanskem letu tudi dr. IvicaSmajla. Častni naziv je prejela za izjemen prispevek k ugledu zdravništva ter za aktivno in predano delo na področju pediatrije in preventive. Dr. Smajla, dolgoletna pediatrinja v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica, je svojo poklicno pot nadaljevala v Splošni bolnišnici Izola.

Med prejemniki odličij, ki jih podeljuje Zdravniška zbornica Slovenije za izjemne dosežke, je bila v lanskem letu tudi dr. IvicaSmajla. Častni naziv je prejela za izjemen prispevek k ugledu zdravništva ter za aktivno in predano delo na področju pediatrije in preventive. Dr. Smajla, dolgoletna pediatrinja v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica, je svojo poklicno pot nadaljevala v Splošni bolnišnici Izola.

Ivica Smajla je  kot predana pediatrinja posvetila velik del svojega življenja bolnim otrokom. S predlogi in dejanji se je ves čas trudila spreminjati celostni način obravnave bolnega otroka in se aktivno zavzemala za ustanovitev pediatričnih urgentnih centrov po vsej Sloveniji. Je dolgoletna članica Združenja za pediatrijo, delujočega pod okriljem Slovenskega zdravniškega društva, in članica uredniškega sveta revije Slovenska pediatrija. Je pobudnica ustanovitve Sekcije bolnišničnih pediatrov. Verjame v moč preventive. Zaradi vztrajnega povezovalnega dela med zdravniki in medicinskimi sestrami so ji podelili naslov častne članice Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Koper. Aktivno sodeluje tudi z laičnimi društvi in nudi strokovni nadzor primorski podružnici Društva za celiakijo. V okviru Zdravniške zbornice Slovenije deluje kot poslanka skupščine in je članica obalno-kraškega regijskega odbora (vir:Zdravniška zbornica Slovenije).

Kljub vsem poklicnim aktivnostim pa ni pozabila na Ilirsko Bistrico. Vsa leta dela v Izoli se  vsakodnevno vrača v Ilirsko Bistrico k družini in prijateljem. Aktivno predava v tečaju priprave na porod in nege novorojenčka ter v drugih delavnicah, ki jih organizira Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, in nam je vedno pripravljena pomagati s strokovnimi nasveti, če jih potrebujemo.

V imenu bivših in sedanjih sodelavcev iz Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica ter otrok in njihovih staršev, ki vas še vedno pogrešajo,vam iskreno čestitamo za prestižno priznanje. ŠE NA MNOGA USPEŠNA LETA!

 

 

Na prejšnjo stran