Veselo v novo leto

Objavljeno dne 01. januar 2019

Veseli december se je dotaknil tudi bistriških upokojencev, ki so mu kot vsako leto tudi letos posvetili kar nekaj pozornosti. Pravzaprav so začeli že v novembru, saj se je bilo potrebno dogovoriti glede dogodkov, ki so sledili.

Veseli december se je dotaknil tudi bistriških upokojencev, ki so mu kot vsako leto tudi letos posvetili kar nekaj pozornosti. Pravzaprav so začeli že v novembru, saj se je bilo potrebno dogovoriti glede dogodkov, ki so sledili.

Razširjena seja upravnega odbora, ki so ji prisostvovali društveni poverjeniki in prostovoljci projekta Starejši za starejše, je bila priložnost, da so na kratko ocenili delo v preteklosti, se dogovorili o delu do konca leta in zastavili smernice za naslednje leto. Predsednik društva Jože Rolihje pohvalil dosedanja prizadevanja posameznikov in skupin ter izpostavil uspehe športnikov, kulturnikov, prostovoljcev in poverjenikov. Seveda ni mogel izpustiti nekaterih nalog v naslednjem letu, ki bodo zahtevale še več prizadevanj za boljše delo na vseh področjih. Poudaril je, da bo potrebnih kar nekaj organizacijskih zadev. Priložnost so izkoristili za predstavitev jubilejne, 25. številke društvenega glasila Jesenski listi. Urednik Dimitrij Grlj je opisal prehojeno pot in vsebino ter se zahvalil vsem dosedanjim sodelavcem, ki jih je bilo v vseh teh letih za kar dobri dve stotniji. Franc Gombač je poustvaril nekaj najodmevnejših zgodb, pesmi in dogodkov iz posamezne številke. Kako bo v bodoče z glasilom, se bodo še dogovarjali. Želimo si, da bi Jesenski listi še živeli.

Konec novembra in začetek decembra so poverjeniki in prostovoljci izkoristili za obisk vseh upokojencev in upokojenk, starejših od 80. let. Izročili so jim darilce in voščilnico, ki so jo izdelale prostovoljke, z njimi poklepetali in jim voščili novo leto.

Da se spodobi veselo zaključiti staro leto in v prijetni družbi zaželeti vse dobro novemu in vsem ljudem dobre volje, upokojenci vedo že leta. Tudi letos so konec decembra nazdravili in se imeli lepo v prijetni domači Gostilni Pek v Dolenjah, kjerso se naplesali ob zvokih  »njihovega« Ansambla Snežnik in prisluhnili modrovanju dedka Mraza, ki jih je obiskal tudi to leto, ter voščilu njihovega predsednika.

»Saj veste, volje in veselja nam ne manjka!« so zatrdili.

Za DU Ilirska Bistrica

Franc Gombač

Na prejšnjo stran