Likovna razstava krasi prostore Ilirskobistriškega Društva Ljubiteljev železnic

Objavljeno dne 01. januar 2019

V »Društvu ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica« smo 22. decembra 2018 z otvoritvijo razstave Cvetke Šemrov, ki je po predhodni najavi na ogled v prostorih našega društva, obeležili dokaj uspešno leto.

V »Društvu ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica« smo 22. decembra 2018 z otvoritvijo razstave Cvetke Šemrov, ki je po predhodni najavi na ogled v prostorih našega društva, obeležili dokaj uspešno leto.

Cvetka je železničarka že 38 let, zato še z večjim veseljem gostimo njeno razstavo. Doma je iz Divače in s slikanjem se ljubiteljsko ukvarja od leta 2001. Je članica Fotokluba Žarek iz Sežane in kot ljubiteljska slikarka deluje v likovni sekciji Zlati žarek. Aktivno se udeležuje likovnih extemporov in natečajev, dobrodelnih akcij, seminarjev in likovnih delavnic. S članicami Zlatega žarka je že večkrat razstavljala v razstavnem prostoru Občine Hrpelje–Kozina in Občine Divača, v Kosovelovem domu Sežana, na Centru za socialno delo Sežana, v prostorih Državnega sveta Ljubljana, prostorih Slovenskih železnic Ljubljana, Središču Rotunda Koper inv galeriji Frnažav Novi Gorici. Prvo samostojno razstavo je imela novembra 2014 v galeriji divaške občinske stavbe. Nato je razstavljala v prostorih Vibara v Dekanih, v Knjižnici Divača in v Knjižnici Kozina. V sklopu likovnih razstav v Divači (2014 in 2017) je imela tudi likovne delavnice na Osnovni šoli Bogomirja Magajne Divača.

Slikar Janez Milkovič-Jano je o likovnih delih Cvetke Šemrov zapisal:»V slikarskih delih Cvetke Šemrov našo pozornost pritegneta izrazna jasnost in učinkovitost svetlo-temnega prostora. Občutimo lahko skrbno izbrane in pazljivo izvedene stvaritve kot slikarkin osebni odnos do pomembnosti detajla, umeščenega v ubrano celoto. Za dosego tega je zahtevnost izvedbe še večja. Na videz lahkotna razvrstitev abstrahiranih elementov iz narave v povezavi s stiliziranimi simboli iz ljudske likovne dediščine razkriva slikarkino tankočutno natančnost in intenzivnost njenega doživljanja barv in svetlobe, zvesto podane v maniri ornamentike. S svojo ustvarjalno svobodo odpira bogate možnosti za razvoj takšnega izraza v vsebinsko še bolj odprta likovna skladja. Glede na predanost ustvarjanju Cvetke Šemrov se lahko upravičeno nadejamo novih del, ki nas bodo navduševala.«

Kontakt za ogled razstave: 041523284 ali 040579998.

 

Egon Zevnik

42društvo ljubiteljev železnic5  

 

42društvo ljubiteljev železnic4

 

42društvo ljubiteljev železnic6

Na prejšnjo stran