ZAKLJUČEN PROJEKT »RAZŠIRITEV DEJAVNOSTI PENZIONA PATRIK«

Objavljeno dne 27. marec 2020

V Hrušici so ob Penzionu Patrik v teh dneh odprli montažno športno dvorano namenjeno obiskovalcem Penziona in prebivalcem Hrušice in Podgrada. Investicija je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa CLLD v okviru LAS med Snežnikom in Nanosom.

Podjetnik Patrik Križman s.p. – Pension Patrik iz Hrušice pri Podgradu že vrsto let uspešno opravlja z družinskim Penzionom, kjer kot osnovno storitev nudi gostom 7 sob za nočitev z zajtrkom in kava bar, ob objektu pa je postavljeno tudi parkirišče za avtodome in prostori za rekreacijo, vključno z dvema zunanjima teniškima igriščema z razsvetljavo ter igriščem za odbojko na mivki. Penzion leži ob magistralni cesti Trst – Rijeka ter v neposredni bližini obrtne cone Plama, kar zagotavlja celoletno poslovanje.

Ker je bila želja lastnika dodatno razširiti ponudbo predvsem pa zagotoviti izvajanje celoletnih dejavnostih, se je načrtovalo postavitev montažne športne dvorane, ki bi bila poleg gostov Pensiona namenjena tudi za širše področje Podgrada in Matarskega podolja. Z uspešno prijavo na poziv LAS med Snežnikom in Nanosom in pridobitvijo sofinanciranja investicije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je bil projekt izveden in uspešno zaključen.

V okviru projekta se je poleg postavitve montažne športne dvorane in ureditve prostora pripravilo nove programe in dodatne storitve s področja športnega turizma, ki vključuje uporabo vseh storitev penziona. S tem se je zaokrožila celostna ponudba Penziona Patrik kot turističnega objekta, s povezovanjem z lokalnimi partnerji pa se izvajajo dodatne aktivnosti v objektu, ki niso neposredno vezane na turistični del objekta.

Z uspešno realizacijo projekta se je bistveno dvignila dodana vrednost ponudbe Pensiona Patrik, omogočila nova ponudba in storitve, kar zagotavlja tudi vsaj eno novo delovno mesto pri vzdrževanju in vodenju obratovanja dvorane. Poleg tega pa ima projekt širši javni interes, saj gre za novo dodano vrednost urbanemu okolju Hrušice in Podgrada, saj so v projektu sodelovali tudi KS Hrušica, NK Plama Podgrad, Prostovoljno gasilsko društvo PODGRAD in OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, ki bodo dvorano koristili za svoje potrebe.

20191209_095425 (1)20200323_143836

Na prejšnjo stran