V PAVLOVČEVI GALERIJI NA OGLED DELA »LIKOVNEGA DRUŠTVA FRANCETA PAVLOVCA«

Objavljeno dne 13. maj 2020

Po krajšem premoru z mesecem majem tudi bistriški hram umetnosti počasi odpira svoja vrata. Vsi obiskovalci, željni vizualne umetnosti, boste lahko uživali v razstavljenih delih LD Franceta Pavlovca.

Likovno društvo Franceta Pavlovca se že 18. leto po ponovni oživitvi (delovalo je že med 1970 in 1994) javnosti predstavi najmanj trikrat na leto, in sicer s preglednimi in tematskimi razstavami ter z Ateljejem na prostem v Tednu ljubiteljske kulture, uspešno pa sodelujejo z JSKD prek izobraževalnih seminarjev in likovnih natečajev.

Vsako leto del aktivnosti projektno posvetijo aktualni tematiki na zgodovinskem, kulturnem in družbenem področju. Lansko leto so se s temo Tihožitja v Pavlovčevi barvni paleti poklonili umetniku Francetu Pavlovcu ob 60-letnici njegove smrti.

Letos nameravajo člani društva na delavnicah, izobraževanju in koloniji poglobiti svoja znanja in ustvarjati na temo Voda, vir življenja. Lansko leto so se v Pavlovčevi galeriji predstavili z likovnimi deli na temo Pust je pršu, letos pa se predstavljajo na pregledni razstavi  individualno s svojo najljubšo likovno tehniko in tematiko.

Svoja dela bodo na ogled postavili: Danijel Tomažič, Jožica Bubnič, Franc Močilnikar, Janez Knafelc, Jadranka Savić, Neva Macarol, Aleksander Abram, Marino Samsa, Karmen Primc,  Jana Ličen Tomažič, Damjana Benigar Kaluža, Lidija Leskovšek, Nadja Jagodnik, Milena Štemberger in Zdenka Vinšek.

Razstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali vsak dan v tednu od 13. do 16. ure do 10. junija 2020.

Vabljeni k ogledu!

 

Na prejšnjo stran