Dom starejših občanov na Medenovem hribu znova sprejema obiskovalce

Objavljeno dne 07. maj 2020

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nas je 30. aprila 2020 seznanilo s sklepom o možnosti sproščanja prepovedi obiskov v domovih in pri drugih izvajalcih institucionalnega varstva, s katerimi naj pričnemo najkasneje s ponedeljkom, 11. majem 2020.
Obiski v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica se omogočijo ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in ekstremno previdnostjo vseh. Cilj je poiskati ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja ter pravico do socialnih stikov, ki so zelo pomembni za psihofizično zdravje stanovalcev.
Krizna delovna skupina v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica je na sestanku dne 4. maja 2020 sprejela Protokol obiskov v času epidemije COVID-19 in se dogovorila, da v domu sprostimo prepoved obiskov v sredo, 6. maja 2020 pod naslednjimi pogoji:


Obiski morajo biti v naprej najavljeni po telefonu ali elektronski pošti.  Koordinator obiskov bo socialna služba doma, Miranda Vrh, univ. dipl. socialna delavka,telefon 05/7140 813 e –pošta: miranda.vrh@dso-ilb.si.


Čas obiskov bo vsak dan od 9. ure do 11. ure v dopoldanskem času in od 14. ure do 17. ure v popoldanskem času.

Vsak obiskovalec bo ob najavi prejel točno uro obiska.


Obisk bo časovno omejen od 15 do 20 minut.


Obiski bodo omejeni na eno zdravo osebo.


Ob vstopu v dom bodo obiskovalci podpisali izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bil v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oziroma je bilo kasneje ugotovljeno da je okužena.


Ob vstopu v dom bo urejena kontrola obiskovalcev (obvezno razkuževanje rok, obvezna obrazna maska, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje telesne temperature in beleženje).


V primeru, da stanovalec ne more iz svoje sobe, bodo izjemoma dovoljeni obiski v sobi.

Obiski bodo dobili dodatno zaščitno opremo (poleg maske in rokavic še zaščitni plašč).

Ob obisku mora biti prisotna oseba, zaposlena v domu. Tudi v teh primerih je potrebno upoštevati varnostno razdaljo.

Hvala za razumevanje, lepo pozdravljeni in ostanite zdravi.

Nadja Vidmar                                                                      Jasmina Tomažič
strokovna vodja                                                                                                     direktorica

 

Na prejšnjo stran