Dijaki podjetniškega krožka z Active Music Platform na Startup vikendu

Objavljeno dne 27. februar 2017

Na StartUp vikend, ki je potekal od petka, 17. februarja, do nedelje, 19. februarja, v Celju smo prišli pripravljeni. Imeli smo svojo ekipo mladih podjetnikov in novo, zanimivo idejo z imenom Active Music Platform. Vse, kar nam je manjkalo, je bila odskočna deska za začetek projekta.

Takoj ob vstopu na Gimnazijo Celje Center, kjer se je dogodek odvijal, smo pričeli z delom. Sledil je navdihujoč govor Matije Goljarja, vodje Ustvarjalnka, podjetniškega peskovnika, pod okriljem katerega se izvajajo podjetniški krožki po slovenskih srednjih šolah, ter predstavitev poteka dela čez vikend. Matej Križman, dijak 2. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica, je predstavil našo platformo in izbrani smo bili za nadaljnje razvijanje ideje.

Po kratkem pogovoru so se mentorji razdelili po ekipah in nam pomagali pri razvijanju idej. Mentorji in razni podjetniki so z nami delili svoje številne izkušnje s področja podjetništva. Vzpostavili smo precej novih stikov, ki nam bodo zagotovo pomagali v prihodnosti.

Spoznali smo dijake iz vseh koncev Slovenije ter se z njimi pogovarjali o naših idejah. Imeli smo tudi kratek “jam session” ob treh zjutraj, ki sicer ni ravno pripomogel k naši produktivnosti naslednjega dne, je pa vnesel malce sprostitve v resno in poglobljeno delo na poslovnih izzivih.

Čeprav se je StartUp vikend zaključil, še vedno dopolnjujemo in razvijamo našo platformo. Pridružite se nam na Facebook-u, Instagram-u ali Twitter-ju, pod nazivom: Active Music Platform.

Radi bi se zahvalili Usvarjalniku za enkraten vikend, ki nam je dal zelo veliko novega znanja in vpogled v svet podjetništva ter Gimnaziji Ilirska Bistrica za podporo dejavnosti podjetniškega krožka. Posebna zahvala gre tudi naši mentorici Tjaši Poklar.

Matija Tomažič,
član ekipe AMP Gimnazije Ilirska Bistrica

Na prejšnjo stran