17. avgust 2017

Učinkovita komunikacija in pristop do ljudi, reševanje težav, obvladovanje stresa so neprecenljive veščine, ki se jih vse bolj zavedamo, saj kakovost medosebnih odnosov odločilno vpliva na človekovo osebno srečo in zadovoljstvo. Vabljeni na BREZPLAČNO DELAVNICO!  

07. julij 2017

Ta petek, 7.7.2017 ste vabljeni na prvo prireditev Brkinska kuhnja, ki se bo odvijala med 18.0. in 22.00 uro.

01. junij 2017

V zadnjih 15 mesecih je 7 partnerjev iz različnih držav Evrope ustvarjalo nove možnosti za večjo aktivnost starejših v turizmu. Tako tistih, ki potujejo, kot tudi tistih, ki so raje doma. EUROSEN tim je ustvaril lokalne skupnosti po Evropi ter aktivnosti, kjer starejši turisti obiščejo starejše domačine in pri tem spoznajo delček lokalne kulture. Prvo lokalno skupnost starejših v Sloveniji smo že ustanovili – v Ilirski Bistrici. Tam smo domačini pripravljeni, da vam priredimo dobrodošlico in da v naši družbi na aktiven način spoznate tipične značilnosti kraja.

17. maj 2017

Ste vedeli, da pitje kave upočasnjuje staranje, da je dobro za jetra, da omili Parkinsonovo bolezen in zmanjša možnost za nastanek raka? Skodelica kave ob dobri družbi nas vedno spravi v dobro voljo, če pa lahko s kavo še nekomu pomagamo, pa še toliko bolj.

17. maj 2017

Več kot 150 ljubiteljev gora in neokrnjene narave z Bistriškega, ostalih slovenskih krajev, s Hrvaške in Italije se je kljub neobetavni vremenski napovedi zbralo na Sviščakih, kjer so člani Planinskega društva Snežnik v počastitev častitljive 110- letnice obstoja društva in 15- letnice Planinske skupine Bazovica z Reke organizirali nepozabno srečanje s proslavo na Sviščakih.

17. maj 2017

Predstavitev 3. javnega razpisa za podukrep 6.1 se bo odvijala v petek, 19. maja v Krpanovem domu, na Prečni ulici 1 v Pivki.

09. maj 2017

V soboto, 13. maja je velika dvorana Doma na Vidmu rezervirana za kar 4 kino predstave.

05. maj 2017

Oglejte si aktivnosti Rdečega križa Slovenije– OZ ILIRSKA BISTRICA v Tednu Rdečega križa 2017

05. maj 2017

V okviru praznovanja Tedna Rdečega križa, ki poteka od 8. do 15. maja, vas Rdeči križ Ilirska Bistrica vabi na DAN ODPRTIH VRAT, ki bo v torek, 9. maja 2017 od 8. do 16. ure, na sedežu RK, nad Barom ORANŽ.

05. maj 2017

Ob 110- letnici Planinskega društva Snežnik Iilirska Bistrica in ob 15- letnici Planinske skupine Bazovica iz Reke, člani PD Snežnik v nedeljo, 14. maja, organizirajo celodnevni dogodek. Za člane PZS in HPS so pripravili vzpon po slovenskem delu Poti prijateljstva Snežnik Snježnik, pohod iz Sviščakov na Snežnik in vodeno turo po Epski poti snežniških gozdov za turne kolesarje.

03. maj 2017

Praznik dela so Bistričani tudi letos tradicionalno proslavili na 997 metrih nadmorske višine, kjer jih je nagovoril podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar.

03. maj 2017

Že tradicionalna budnica Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica je naznanila praznični dan tako Bistričanom kot tudi prebivalcem vasi, ki so jih tokrat obiskali mladi glasbeniki.

26. april 2017

Bivša učenka Glasbene šole Ilirska Bistrica je s svojim nastopom še enkrat dokazala, da postaja vrhunska violinistka, ki se lahko kosa s svetovnimi glasbenimi zvezdami.

26. april 2017

4. mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo je v Ilirsko Bistrico privabilo kar 65 jeklenih konjičkov. V dvodnevnem srečanju, ki so ga organizirali Bistrški Alfisti, so udeleženci imeli priložnost spoznati vse čare domače pokrajine.

26. april 2017

V petek, 21. 4. 2017 se je v Vaškem domu na Pregarjah odvijala delavnica o partnerskem kmetovanju v Brkinih. Potekala je v okviru programa »Po kreativni poti do praktičnega znanja«, ki spodbuja sodelovanje in prenos znanja med univerzo, prakso in lokalnim prebivalstvom.

25. april 2017

Jetrna klobasa je nedvomno brkinska posebnost, ki s pravimi jedmi na krožniku zaživi« je prvi tovrstni festival na Bistriškem, ki so ga pripravile članice Društva podeželskih žena, pozdravil dr. Stanislav Renčelj, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za mesnine.

31. marec 2017

Dnevni center Sonček, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Ilirska Bistrica je tudi letos organiziral zimske ustvarjalne delavnice za otroke od prvega do sedmega razreda osnovne šole.

19. marec 2017

Že tretji turnir z mednarodno udeležbo, ki je potekal v telovadnici OŠ Rudolfa Ukoviča v Podgradu, je bil izpeljan odlično. »Vesel sem, da smo ga izpeljali tako uspešno, saj s kar 106 tekmovalci ni bil ravno mali zalogaj« je zadovoljno pritrdil Emir Muhić, mojster karateja v Karate klubu Podgrad in predsednik Kulturnega umetniškega in športnega društva Jug.